Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След изключването на Добрев: БСП-Перник поиска същото и за Нинова

Политика

След изключването на Добрев: БСП-Перник поиска същото и за Нинова

Снимка:

„Вместо да излезе и да се извини за трите тежки загуби, тя се окичи с вицепремиерския пост“, възмущават се от организацията.

БСП за България – Перник поиска Корнелия Нинова да бъде изключена от редиците на партията. Това написаха те в пост в социалната мрежа. Причина събирането на подписи за премахването на Кирил Добрев от БСП.

Днес и утре на Националния съвет на БСП отново за гласуване е предложено поредното абсурдно решение, което граничи със саморазправа, пишат в позиция от БСП-Перник.

„Членовете на ръководния орган на партията ще гласуват по една единствена точка – изключването на Кирил Добрев от БСП. Това се предлага няколко седмици преди заседанието на Конгреса на партията и ни препраща към времена, в които неудобните за ръководството силни фигури, наричани „врагът с партиен билет“ са били отстранявани по безцеремонен и брутален начин. Освен това, вместо да се свика заседание за определяне на заместващ председател получаваме това. Корнелия Нинова за пореден път показа, че единственото, което иска е да управлява БСП на принципа „разделяй и владей“. Вместо да излезе и да се извини за трите тежки загуби и недалновидната си политика през последните месеци, тя се окичи с вицепремиерския пост като последен шанс за кариерата си и забрави за краха“, коментират още социалистите от Перник.

„През тази тежка за БСП година станахме свидетели на три загуби, рязък спад в доверието към левицата, опити за провал на кандидат – президентската ни двойка, безпрецедентно поведение от страна на председателя на БСП между двата тура на президентските избори, разделение на база свои хора и „вътрешна опозиция“. Всичко това води до упадъка на доверието в БСП и превръщането й в четвърторазрядна партия и патерица на бъдещи управления. Във връзка с горепосоченoто, ИБ на БСП – Перник настояваме за изключването на Корнелия Нинова от БСП. Предлагаме решението за изключването да бъде подложено на гласуване от НС на БСП“, с възмущение призовават те.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема