Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зарков срещу Нинова: Би било гротескно да не се приеме оставката ѝ

Политика

Зарков срещу Нинова: Би било гротескно да не се приеме оставката ѝ

Зарков срещу Нинова: Би било гротескно да не се приеме оставката ѝ - Tribune.bg
Снимка:

„Освен персоналните промени, които трябва да се направят в ръководството на БСП, партията трябва да покаже, че ясно може да приоритизира собствената си политика и така да убеди прагматично настроените Кирил Петков и Асен Василев, че не само идеологията, но и прагматизмът показват, че в драматично разделеното ни и бедно общество е необходима не само социална, но и подкрепяща изпадналите слоеве политика...“, заяви пред БНР депутатът от БСП Крум Зарков.

Той допълни, че системата и без крадене е построена така, че концентрира част от богатството на нацията в много малко хора... 1% от най-богатите в България владее до такава степен ресурса на страната, че другите не могат да се нарекат свободни.

„Не може дълго време Корнелия Нинова да заема едновременно позициите - вицепремиер, министър и лидер на партия. Несъвместимо е един човек да се заеме с тези огромни задачи. Няма такъв човек, роден на света. По време на Конгреса на партията на 22 януари трябва да се констатира подадената оставка на Корнелия Нинова и да се отвори процедурата за пряк избор на нов лидер. Би било гротескно да не се приеме оставката на Нинова, тя подаде оставка, както трябваше да го направи, тя отпуши този процес и би трябвало да го доведе до край", заяви още Зарков, който обяви, че смята да се кандидатира за лидер на партията.  

Според него един лидер на партия трябва да организира всички хора така, че да могат да реализират плюсовете си и да нямат възможност да нанесат щета със своите минуси. 

„Това е сложен процес, който изисква диалог, а не административно-команден подход. Необходим е силен ляв завой, който да предефинира приоритетите. БСП трябва да влезе ребром в големите въпроси на 21 век", допълни депутатът, който ще се кандидатира за поста - лидер на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети