Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Засега: 15 социалисти в битка за председател на БСП, номинации текат до 21 март

Политика

Засега: 15 социалисти в битка за председател на БСП, номинации текат до 21 март

Засега: 15 социалисти в битка за председател на БСП, номинации текат до 21 март - Tribune.bg
Снимка:

Червената предизборна кампания започва на 26 март, реално обаче някои от претендентите вече агитират

Бурен процес на номинации за председател, тече в червените редици. Вече около 15 имена са били предложни от местни структури, предава Faktor.bg, позовавайки се на социалиста Петър Мутафчиев.

„Има 15 души, които са предложени за поста на Корнелия Нинова. Председателското място в БСП ще се реши според устава на партията. Аз няма да се кандидатирам за председател на партията. Всеки член според новия устав може да е на този пост“, уточнява той.

На 21 януари трябва да е готов окончателният списък с претендентите. На 26 март червените официално влизат в предизборна кампания. Самото гласуване ще е на 26 април, а за балотаж е предвидена датата 3 май, съобщава „24 часа“.

От всички издигнати на този етап само един кандидат е потвърдил, че ще е претендент за поста на Корнелия Нинова – това е депутатът Красимир Янков. Сред издигнатите номинации личат още имената на Георги Свиленски, Костадин Паскалев, Валери Жаблянов,  Станислав Владимиров, Атанас Мерджанов, Борислав Гуцанов и др.

Въпреки че до старта на кампанията остава повече от месец, Кирил Добрев вече открито работи за популяризиране на кандидатурата си. Той предприе няколко обиколки из страната, а преди дни считаната на негов човек в червената централа – пиарката Бояна Бозаджиева, беше освободена от Нинова. Добрев все още не е обявил официално, че ще е опонент на Нинова в надпреварата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати