Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Затягане на контрола – ГЕРБ иска спиране на помощите за семейства с нередовни ученици

Политика

Затягане на контрола – ГЕРБ иска спиране на помощите за семейства с нередовни ученици

Снимка:

5 часа отсъствие от училище – една година без детски

Затягане на контрола на семейните помощи, са подготвили управляващите. ГЕРБ внася законови промени, целящи задължаването на родителите да изпращат децата си на задължителната училищна и предучилищна форма на обучение.

Идеята е обвързването на месечните помощи за безработни, за наем на заплащане на общинско жилище и месечните помощи за деца с редовното посещение на училище.

„За разлика от БСП, която дава пресконференциите си от централата на партията, ние правим това от българския парламент, където изпълнителната власт и законодателната, ръка за ръка, ще внесем законопроект, който е важен за изпълнението на управленската ни програма“, заяви на брифинг председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Най-важната промяна е в Закона за семейните помощи за деца, че в рамките на един месец от една учебна година, ако се допуснати отсъствия повече от три дни за дете, което посещава редовна форма на предучилищно образование, и отсъствие от 5 учебни часа за ученик, семейството се лишава от месечна помощ за дете до навършване на 18 години или до завършване на средно образование“, съобщи Светлана Ангелова.

Друга идея е еднократна помощ за семейства, чиито деца тръгват на училище, да се изплаща на две части - половината в началото на учебната година, а втората половина в началото на втория срок.

„Трябва да използваме всички инструменти. Това е една малка крачка, която правим. Гласът и призивите, които чуваме са за засилване на санкционния механизъм. Законопроектът е крачка в тази посока“, обясни министърът на образованието Красимир Вълчев.  


Коментари (2)

Димитър Кънев Що за смехория.Щели да спират помощите.Защо не ги спряха до сега.Я да кажат колко българи не си пращат децата на училище.Аз не знам.Може и да има аз не знам.Българите и в чужбина пращат децата си на училище.Е избори идват и за това Бойко се тревожи.Да ама на циганите пак няма да им спре помощите колкото и да се дуе.Как без циганите той ще има 0,2% повече от БСП.
20.03.2019 06:32 / Отговор
[email protected] .... Pismoto na Albert Paik -JUdEU -Masson -LLuminat do Dzusepe Mazzini , Italianski JUdEU -Masson -ILLuminat ....e Napisano v Dalechnata 1871 godina ... Tam ,predi okolo 150 godini ,sa Opisani s Golama Tochnost Planovete na SSatanistite JUdEU-Massonite za Organiziraneto i Provezzdaneto na I , II i III Svetovni Voini...,koito ,kakto Vizdame , sa pochti izzalo i Tochno izpulneni za poslednite 100 godini ot Ssatanistite JUdEU-Massonite-ILLuminatite..
Зa Πъpвaтa cвeтoвнa вoйнa Aлбъpт Πaйĸ пишe: „Πъpвaтa cвeтoвнa вoйнa тpябвa дa пoзвoли нa Илюминaтитe дa cвaлят цapcĸaтa динacтия в Pycия и дa нaпpaви тaзи cтpaнa ĸpeпocт нa aтeиcтичния ĸoмyнизъм. Aгeнтитe нa Илюминaтитe в Бpитaнcĸaтa и Гepмaнcĸaтa импepии, тpябвa дa paзпaлят тaзи вoйнa. B ĸpaя нa вoйнaтa ĸoмyниcтичecĸия cтpoй тpябвa дa бъдe cъздaдeн в Pycия и дa бъдe изпoлзвaн зa yнищoжaвaнe нa дъpжaвни пpaвитeлcтвa и oтcлaбвaнe влияниeтo нa peлигиитe.
20.03.2019 21:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема