Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Затягане на контрола – ГЕРБ иска спиране на помощите за семейства с нередовни ученици

Политика

Затягане на контрола – ГЕРБ иска спиране на помощите за семейства с нередовни ученици

Затягане на контрола – ГЕРБ иска спиране на помощите за семейства с нередовни ученици - Tribune.bg
Снимка:

5 часа отсъствие от училище – една година без детски

Затягане на контрола на семейните помощи, са подготвили управляващите. ГЕРБ внася законови промени, целящи задължаването на родителите да изпращат децата си на задължителната училищна и предучилищна форма на обучение.

Идеята е обвързването на месечните помощи за безработни, за наем на заплащане на общинско жилище и месечните помощи за деца с редовното посещение на училище.

„За разлика от БСП, която дава пресконференциите си от централата на партията, ние правим това от българския парламент, където изпълнителната власт и законодателната, ръка за ръка, ще внесем законопроект, който е важен за изпълнението на управленската ни програма“, заяви на брифинг председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Най-важната промяна е в Закона за семейните помощи за деца, че в рамките на един месец от една учебна година, ако се допуснати отсъствия повече от три дни за дете, което посещава редовна форма на предучилищно образование, и отсъствие от 5 учебни часа за ученик, семейството се лишава от месечна помощ за дете до навършване на 18 години или до завършване на средно образование“, съобщи Светлана Ангелова.

Друга идея е еднократна помощ за семейства, чиито деца тръгват на училище, да се изплаща на две части - половината в началото на учебната година, а втората половина в началото на втория срок.

„Трябва да използваме всички инструменти. Това е една малка крачка, която правим. Гласът и призивите, които чуваме са за засилване на санкционния механизъм. Законопроектът е крачка в тази посока“, обясни министърът на образованието Красимир Вълчев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Димитър Кънев Що за смехория.Щели да спират помощите.Защо не ги спряха до сега.Я да кажат колко българи не си пращат децата на училище.Аз не знам.Може и да има аз не знам.Българите и в чужбина пращат децата си на училище.Е избори идват и за това Бойко се тревожи.Да ама на циганите пак няма да им спре помощите колкото и да се дуе.Как без циганите той ще има 0,2% повече от БСП.
20.03.2019 06:32 / Отговор
zarstvobalgaria@mail.bg .... Pismoto na Albert Paik -JUdEU -Masson -LLuminat do Dzusepe Mazzini , Italianski JUdEU -Masson -ILLuminat ....e Napisano v Dalechnata 1871 godina ... Tam ,predi okolo 150 godini ,sa Opisani s Golama Tochnost Planovete na SSatanistite JUdEU-Massonite za Organiziraneto i Provezzdaneto na I , II i III Svetovni Voini...,koito ,kakto Vizdame , sa pochti izzalo i Tochno izpulneni za poslednite 100 godini ot Ssatanistite JUdEU-Massonite-ILLuminatite..
Зa Πъpвaтa cвeтoвнa вoйнa Aлбъpт Πaйĸ пишe: „Πъpвaтa cвeтoвнa вoйнa тpябвa дa пoзвoли нa Илюминaтитe дa cвaлят цapcĸaтa динacтия в Pycия и дa нaпpaви тaзи cтpaнa ĸpeпocт нa aтeиcтичния ĸoмyнизъм. Aгeнтитe нa Илюминaтитe в Бpитaнcĸaтa и Гepмaнcĸaтa импepии, тpябвa дa paзпaлят тaзи вoйнa. B ĸpaя нa вoйнaтa ĸoмyниcтичecĸия cтpoй тpябвa дa бъдe cъздaдeн в Pycия и дa бъдe изпoлзвaн зa yнищoжaвaнe нa дъpжaвни пpaвитeлcтвa и oтcлaбвaнe влияниeтo нa peлигиитe.
20.03.2019 21:28 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети