Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Здравният министър предлага болница за висшите държавни лица

Политика

Здравният министър предлага болница за висшите държавни лица

Снимка:

Новата „правителствена“ болница ще обслужва по-малък кръг управляващи

По предложение на здравния министър Министерският съвет да определи болница, която да осигурява медицинска помощ на президента, вицепрезидента, председателя на Народното събрание, министър-председателя и главния прокурор, решиха депутатите, които разглеждат на второ четене Закона за лечебните заведения.

Според гласуваните промени лекари от избраната болница ще пътуват с висшите държавни лица  при посещенията им в чужбина, ще осигуряват здравна помощ на чуждестранните делегации при визити в България, както и на депутатите по време на пленарните заседания.

Болница “Лозенец” изпълняваше досега тази функция, но правителството реши да отмени статута ѝ.  Новата “правителствена” ще обслужва по-малък кръг от управляващи, а не цялата държавна администрация, депутати, министри, директори на агенции и близките им.

Когато се лекуват чуждестранни делегати или лекари пътуват в чужбина, разходите ще са за сметка на съответното ведомство. Във всички останали случаи ще се покриват от здравното министерство или Касата.  


Коментари (1)

Гост Нека е сградата на Областния онкодиспансер на Сточна гара
05.06.2020 18:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още