Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Желязков: Слави Трифонов никога не е спирал да бъде политик от екрана

Политика

Желязков: Слави Трифонов никога не е спирал да бъде политик от екрана

Снимка:

Ако не получим увереност за стабилно мнозинство, тогава ще върнем мандата, твърди политикът

Слави Трифонов никога не е спирал да бъде политик от екрана, коментира министърът на транспорта Росен Желязков пред БТВ.  „Всяка вечер той отправяше политически послания и това беше повече от 15 години. Неговите тези и позиции, било то под формата на музика, танци и скечове, достигнаха до хората. Вече е моментът, обаче, когато има политическа ситуация, при която трябва да се поеме ясна отговорност – и това е отговорността за управлението“, посочи Желязков. Според него ГЕРБ се чувстват победители на тези избори, защото са първа политическа сила.

„Нещо повече – разликата между първия и втория е около 270 000 гласа. С БСП разликата е още по-голяма, а те бяха основният ни опонент преди и си остават основен опонент заради политическите ни различия. Анализаторите говорят така, сякаш ГЕРБ е загубила изборите“, недоумява Росен Желязков.

Той изтъкна, че партията не е загуби 300 000 гласа, а е имало по-малка избирателна активност и нови субекти, които са заявили намерението си да управляват оттук нататък.

„В момента, като се каже името на Борисов, има някакъв уплах и той е единственото, което обединява парламентарната опозиция“, констатира министърът на транспорта. Политикът бе водач на листата на ГЕРБ в Благоевград и София.

„ГЕРБ печели 24 МИР от 31. Това, ако не е ясна и категорична заявка за това, че след 12 години управление хората гласуват доверие“, попита риторично Желязков. В Благоевград, обаче, той бе изпреварен от Стефан Апостолов - бивши футболен съдия и син на кмета на Симитли.

„Това не е изненада, аз отидох в Благоевград, без да имам връзка с града“, призна Желязков. По думите му Благоевградска област е гласувала проактивно в полза на ГЕРБ.

„Аз бях обединителят на отделните общини и резултатът го показа. Ще видите, че моето присъствие там беше обединително, имаме чудесен резултат“, обясни Желязков. Относно дали е готов кабинетът на партия ГЕРБ, той заяви, че първо трябва да се мине през консултации.

„Когато президентът връчи мандата на Борисов, тогава започват консултациите с парламентарно представените партии и коалиции. В този момент ние ще направим предложения, които са свързани с нашата политика. Ще потърсим обединение и мнозинство около тези политики. В момента, в който съумеем да получим това мнозинство, ще внесем в НС проектосъстав на кабинета. Ако не получим увереност за стабилно мнозинство, тогава ще върнем мандата“, подчерта Росен Желязков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още