Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жената на Лорер става шеф на кабинета на Асен Василев

Политика

Жената на Лорер става шеф на кабинета на Асен Василев

Жената на Лорер става шеф на кабинета на Асен Василев - Tribune.bg
Снимка:

Биографиите са съветниците на Петков пък се оказват тайни – нямали техни CV-та в МС, къде са учили и работили било „лични данни“

Вицепремиерът Асен Василев е назначил съпругата на министър Даниел Лорер за началник на кабинета си. Виолета Лорер е стара позната с Василев и два пъти беше негов служебен зам.-министър - веднъж през 2013 година в Министерството на икономиката и втори път - в Министерството на финансите в кабинета „Янев“. Това съобщава сайтът Клуб Z.

Премиерът Кирил Петков от друга страна все още не е назначил 17-е си съветници и на този етап имал само 9, чиито биографии се оказват „лични данни“. Клуб Z са поискали по Закона за достъп до обществена информация техните имена, кратки биографии и последната им месторабота.

„Съгласно Наредба № 4 за документите, които са необходими за сключване на трудов договор не се изисква представяне на автобиография, поради което АМС не разполага с автобиографии на лицата. Предоставянето на данни относно предишна месторабота попадат в обхвата на Закона за защита на личните данни, поради което не се представят исканите данни”, отговорила Вяра Панайотова, началник на отдел „Административни дейности и собственост” в МС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати