Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жената на Лорер става шеф на кабинета на Асен Василев

Политика

Жената на Лорер става шеф на кабинета на Асен Василев

Снимка:

Биографиите са съветниците на Петков пък се оказват тайни – нямали техни CV-та в МС, къде са учили и работили било „лични данни“

Вицепремиерът Асен Василев е назначил съпругата на министър Даниел Лорер за началник на кабинета си. Виолета Лорер е стара позната с Василев и два пъти беше негов служебен зам.-министър - веднъж през 2013 година в Министерството на икономиката и втори път - в Министерството на финансите в кабинета „Янев“. Това съобщава сайтът Клуб Z.

Премиерът Кирил Петков от друга страна все още не е назначил 17-е си съветници и на този етап имал само 9, чиито биографии се оказват „лични данни“. Клуб Z са поискали по Закона за достъп до обществена информация техните имена, кратки биографии и последната им месторабота.

„Съгласно Наредба № 4 за документите, които са необходими за сключване на трудов договор не се изисква представяне на автобиография, поради което АМС не разполага с автобиографии на лицата. Предоставянето на данни относно предишна месторабота попадат в обхвата на Закона за защита на личните данни, поради което не се представят исканите данни”, отговорила Вяра Панайотова, началник на отдел „Административни дейности и собственост” в МС.  


Топ новини

виж още

Актуална тема