Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жени на моряци пред „Възраждане“: Мъжете ни бедстват; Петков: Правят си пиар

Политика

Жени на моряци пред „Възраждане“: Мъжете ни бедстват; Петков: Правят си пиар

Жени на моряци пред Възраждане: Мъжете ни бедстват; Петков: Правят си пиар - Tribune.bg
Снимка:

Жени на моряци от кораба „Царевна“, който вече месец е в украински води обявиха, че мъжете им бедстват и настояха за незабавната им евакуация. Това стана на пресконференция заедно с представители на партия „Възраждане“.

Съпругите споделиха, че в последните дни военните действия са зачестили, имало и щети по плавателния съд. Една от тях сподели, че мъжът ѝ се обажда сутрин към 9. Не се свързва с нея, когато има бомбардировки. Тя коментира, че тази сутрин не се чувала с него.

Представителите на „Възраждане“ и лидерът Костадин Костадинов обявиха, че следващата седмица ще попитат министъра на отбраната какво ще стане с българските моряци.

В пост в личната си страница във Фейсбук премиерът Кирил Петков обвини партия „Възраждане“ в политически пиар със създалата се криза с моряците.

„Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в беда. От седмици българското правителство е в непрекъснат контакт с двата кораба в Украйна и техните екипажи. Екипажите имат храна и в момента за тях е най-безопасно да останат, където са.  Пристанищата са минирани“. Това написа премиерът Кирил Петков в личният си профил в социалната мрежа Фейсбук.

По думите му той лично е разговарял с  капитана на кораба в Черноморск. И заявява, че той ще може да бъде изведен, ако руската страна обяви син коридор. Петков допълва, че там има и кораби на други държави, които са в същата позиция. Що се отнася до корабът в Мариупол премиерът подчертава, че там е по-затруднено положението.

„Пристанището е на фронтовата линия и за изкарването му е необходимо да се обезопасят мините, което към настоящия момент няма как да стане. Извеждането на екипажа по сухоземен път също е много опасно, защото има огромен риск от обстрел и реално и руските и украинските военни части трябва да дадат зелен коридор едновременно, което в този момент е невъзможно.“, обяснява Петков.

„Вместо да си правим политически ПР, ние работим ежедневно, следим ситуацията и търсим най-подходящия момент за предприемане на евакуационни действия. Като премиер имам задължение да осигуря извеждането на тези хора по безопасен начин. Няма да поема риск от взрив на морска мина или обстрел на нашите съграждани, особено когато те все още имат храна. Всичко друго е грозен ПР“, написа още премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети