Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Жесток скандал в НС: Отнеха думата на опозицията и спряха микрофоните за журналисти

Политика

Жесток скандал в НС: Отнеха думата на опозицията и спряха микрофоните за журналисти

Годеникът на Лена Бориславова Мирослав Иванов заглушава гласа на опозицията, за да не би да се засегне крехката душевност на Кирил Петков и Асен Василев

Жесток скандал се завихри в Народното събрание след като председателстващият парламента Мирослав Иванов от ПП, който е и годеник на Лена Бориславова, реши да отнеме думата на Десислава Атанасова от ГЕРБ. Докато тя разясняваше факти на финансовия министър Асен Василев, микрофонът ѝ беше спрян.

Това предизвика вълна от възмущение сред народните представители. Те припомниха на Мирослав Иванов, че Василев е взел отношение към декларацията на ГЕРБ, което е в абсолютен разрез с правилника. Иванов обаче реши, че няма да даде думата на председателя на най-голямата опозиционна партия в парламента и обяви почивка, отново в нарушение на правилника, защото такава не може да бъде дадена по време на блиц контрол.

Депутатите поискаха обяснение от председателстващия, което не получиха. В същото време целият скандал бе заглушен за журналистите, защото спряха и техните микрофони. Така никой не успя да чуе какви са оправданията на Иванов да наруши няколко пъти правилника в полза на Асен Василев. 

„Г-н Иванов, имате нужда да освободите парламентарната трибуна, защото е  необходимо някой с по-висока степен на чуваемост да заема позицията пръв сред равни. Това място трябва да бъде заето от някой, който може да владее не само залата, но и собствените си нерви. Нашата парламентарна група ще започне разговори за вашата оставка”, заяви Десислава Атанасова.

Мирослав Иванов бе категоричен, че не вижда основание да си подаде оставката като зам.-председател на НС .

„Вие нали сте наясно, че не сте председател на НС, а временно замете този пост, защото председателят си има друга работа. Вие обичате да си сменяте  столовете, както Асен Василев обича да сяда на първия стол на министър-председателя, какъвто може би е. Разпределете си функциите във вашата фракция”. С тези думи се обърна Радомир Чолаков от ГЕРБ към Мирослав Иванов от ПП.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети