Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Живко Коцев е номинацията за главен секретар на МВР

Политика

Живко Коцев е номинацията за главен секретар на МВР

Живко Коцев е номинацията за главен секретар на МВР - Tribune.bg
Снимка:

Както вече писахме той е брат на висш кадър на ДСБ

Живко Коцев ще бъде предложен от вътрешния министър Калин Стоянов за нов главен секретар на МВР. Постът бе овакантен от напусналия Петър Тодоров.

Самият Коцев в момента е изпълняващ длъжността главен секретар. Той е титуляр на позицията директор на ОД на МВР - София, но от 2 месеца е временно преназначен на длъжността зам.-главен секретар на вътрешното министерство. Причината е, че Станимир Станев, който е титуляр, в е продължителни болнични.

Коцев постъпва в системата на МВР през 1991 г. и е заемал различни длъжности. Той е бил  зам. директор на СДВР, както и шеф на полицията във Велико Търново.

Самата процедура обаче е сложна. Калин Стоянов не може да назначи главен секретар. По процедура това се прави от правителството, а назначението става с подписа на президента, поясняват от „24 часа“.

Коцев постъпва на работа в МВР през 1991 г. като полицай в СДВР. Работил е като инспектор в сектор „Престъпления против личността и грабежи“, началник на сектор „Грабежи“, началник на Четвърто РУ-СДВР, директор на ОДМВР-Велико Търново, заместник-директор на СДВР. От март 2022 година до скоро бе директор на ОДМВР-София.

Като шеф на областната дирекция на МВР в Търново, назначен с подкрепата на Цветан Цветанов и приятелят му Станимир Флоров взе активно участие в скандала „Бебето от фризера“ и ареста на четирима лекари от болницата в Горна Оряховица. По-късно лекарите бяха оневинени.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети