Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Живко Тодоров: Кмет от ГЕРБ вече ще плаща 100 лв. членски внос, вместо 2 лв.

Политика

Живко Тодоров: Кмет от ГЕРБ вече ще плаща 100 лв. членски внос, вместо 2 лв.

Живко Тодоров: Кмет от ГЕРБ вече ще плаща 100 лв. членски внос, вместо 2 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Ще го увеличим само за членовете на изборни позиции, обяви кметът на Стара Загора

„На конференцията си казахме нормални неща за членския внос, който трябва да увеличим. Ще го увеличим, но забележете, не за хората, които работят и учат, и за пенсионерите, а за тези предимно на изборни позиции. Евродепутати, кметове, общински съветници, депутати - те ще имат много по-висок членски внос, отколкото досегашния 2 лв. на година. Сега един кмет ще трябва да плаща 100 лв. на година членски внос, по същия начин ще е и с депутати“. Това каза пред Канал 3 кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

 „Говоря в момента условно, ще се съберем в сряда и ще определим точните размери. Но ще бъде доста по-голям членският внос. Евродепутатите, които получават доста високи възнаграждения, техният членски внос също ще е такъв. Това е знак, че партиите трябва да бъдат по-независими, по-самостоятелни и да разчитат на симпатизантите си, а не на държавата“, посочи Живко Тодоров.

 „Това не беше редовен, а извънреден форум за някои неща, без патос и драматизъм, както се говореше. Дълго време слушахме приказките, че едва ли не някой ще отмъкне партията на Борисов, но на практика те се не оправдаха. Видя се, че партията е абсолютно хомогенна, стои си зад своя лидер“, обобщи днешната партийна конференция Тодоров.

 „Цветан Цветанов бе на първия ред до премиера, това значи, че е осъзнал, че това е за добро. Помните, че на един друг конгрес преди няколко седмици имаше уж подадена оставка, която после бе оттеглена“, припомни той завоя на Корнелия Нинова на конгреса на БСП.

По повод позицията на социалистите срещу лидера на ПЕС Сергей Станишев за това, че нарече Борисов „държавник“, Живко Тодоров отбеляза: „Най-силното качество на премиера Борисов е, че във времето се развива и отговаря на действителността. Сергей Станишев е голям политик, той знае, че политиците, независимо от коя партия са, си сътрудничат и работят заедно. Защото ние отстояваме и българския национален интерес в Европа, не само партийния.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети