Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Аксел Харди: Плетивото е моята голяма любов

Шоу

Аксел Харди: Плетивото е моята голяма любов

Дизайнерката представя изцяло безшевна колекция с 0% отпадък

Аксел Харди от години е известна със своето екологично производство. Тя се опитва да сведе до минимум текстилните отпадъци. Прави дрехи от пачуърк чрез пришиване на отделни парчета плат от различни материи и цветове. Този път обаче, дори е надминала себе си.

„Бях провокирана от въпрос на наша журналистка –  „Възможно ли е производство с нулев отпадък?“, тогава отговорих, че е невъзможно. Но темата продължи да ме занимава и открих този начин за безшевно създаване на облекла от бързоразградима материя с 0 % отпадък“, разказва за Tribune.bg Аксел Харди.

Всички дрехи в колекцията са изработени лично от дизайнерката.

„Цялата колекция е направена от правоъгълни парчета, които аз лично съм свързвала с шнурове, така че те да прилегнат на женското тяло, и от правоъгълни и скучни форми да придадем извивки. Това става с моята любима материя – плетивото, като подбрах прежда, която също е българско производство, но с много високо качество, вълна и вискоза от дърво“, обяснява дизайнерката.

Цветовете на облеклата са наситени - охра, ръжда, бордо, скалисто сиво, ламирано черно и бронз.

„Аз обичам природата и затова тоновете са меки, земни“, отбелязва тя.

„Така се роди колекцията „Тя“, която съчетава всички качества, които една жена притежава. Така я почувствах  и мисля, че се получи добре“, признава Аксел Харди.

Колекция „Тя" (SHE) е замислена и създадена специално за ревю-спектакъла „БГ модна икона 2019“. Тя е посветена на модерната и харизматична в своята сила жена-икона в модата и други сфери от живота.

Аксел Харди представя жената красива и женствена, която изразява себе си с независим и силен дух: „Тя“ – жената, силата, красотата, „Тя“ – женствеността, харизмата, любовта, „Тя“ – независимата, „Тя“ – ентусиазмът, „Тя“ – самата себе си.

Освен изключително оригинални, тоалетите са и много практични. Любопитен факт е, че всеки аутфит може да се трансформира и носи от официален до кежуъл стил в зависимост от съчетанията. Една и съща дреха се комбинира с клин, боди и кубинки през деня, а за вечерта – с дантелена подплата, официални обувки и аксесоари. Подходящо допълнение към всяко от предложенията в колекцията може да бъде намерено в линията дамски палта, които дизайнерката създава за първи път.

„Плетивото е моята голяма любов. Когато започнах, моите творения бяха само ръчно плетиво. Правех ги лично аз. Пак бяха много авангардни, не бяха типичните ръчни пуловери. С времето животът се развива, всичко се променя и аз се опитвам да променям и дрехите, които създавам, да се съобразявам с желанията на хората, които идват в моя бутик. Аз работя много с моите клиенти, наблюдавам ги внимателно, за да разбера от какво имат нужда. По този начин и аз променям своя стил. В много от моделите комбинирам плетиво с уникални платове, за да може да се носят както в ежедневието, така и за специални моменти“, разкрива дизайнерката.

Другото, което е съществено в забързаното ни ежедневие, е че всички дрехи в колекцията на Аксел Харди могат да бъдат хвърлени в пералнята, да се изперат, извадят и облекат веднага.

„Не е необходимо да се гладят или носят на химическо чистене. Животът е много динамичен и нямаме време да отделяме за тези неща. Повечето жени освен кариерата, отглеждат децата, вършат и домакинската работа. Те обаче трябва да изглеждат добре, затова моите дрехи са лесни за експлоатация. Аз имам дрехи от седем, осем години, които са прани много пъти. Много често се случва клиенти да ми кажат – искам да купя роклята, която е на Вас. Аз обяснявам, че е много стара и прана, но те настояват да купят точно тази рокля. Като че ли с времето тези дрехи не остаряват, а стават все по-автентични “, подчертава дизайнерката.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема