Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Мощна подкрепа от българската мода за националната кампания „Роди дете в България“

Шоу

Мощна подкрепа от българската мода за националната кампания „Роди дете в България“

„Академията за мода и занапред ще отстоява националните ни и човешките интереси и всячески ще подкрепя каузата „Роди дете в България“, каза проф. Любомир Стойков

За първи път се състоя благотворителното събитие „Ревю с кауза“, което бе организирано от Фондация „Мечта за дете“ с председател Ивелина Рускова.

Чрез него известни български дизайнери подадоха ръка на националната кампания „Роди дете в България“. Те представиха по един официален тоалет, а гостите на събитието имаха възможността да закупят техните творения. Сред дизайнерите и модните къщи, които взеха участие в хуманното събитие са носителите на „Златна игла“ - Албена Александрова, София Борисова, Жана Жекова, Аксел Харди, Радостина Илиева, Радослава Лазарова, Теодора Спасова, Йорданка Чернаева, Антон Узунов, както и други като Мила Захариева, Есил Дюран, Милена Петрова, Киара Фешън, Alfa Bridal, Пламена Вияреал и Лилиан Едуардс.

С тоалетите дефилираха обществени личности, вдъхновяващи с примера си да съчетават майчинство с кариера - една не само възможна, но и изключително хармонична мисия. Това бяха Вероника Стефанова, Цвети Радойчева, Кремена Илиева, Таня Скринска, Йордана Димитрова, Елисавета Стоянова – Гарева, Мария Андонова, Ирина Папазова, Ива Екимова, Мила Захариева, Роксана Кирилова, Росица Велкова, Албена Коралиева, Виолета Мачева, Атанаска Ангелова и София Паскалева.

Освен аутфитите, които бяха представени по време на събитието, гостите имаха възможността да се насладят и на други предложения на участниците и техните модни брандове, и да ги закупят.

Всеки дарител получи свидетелство за подкрепа, а дизайнерите и благодетелите имаха специална изненада от Goto Jewellery and Diamonds – прекрасно бижу, изработено специално за „Ревю с кауза“, като жест и израз на признателност за подкрепата. След ревюто се състоя томбола с билетчета, които бяха закупени по време на събитието, а късметлиите получиха прекрасни комплименти от партньорите на Фондация „Мечта за дете“.

Всички приходи от ревюто и томболата, на стойност 19 400 лв., бяха дарени на национална кампания „Роди дете в България“, чиято цел е да информира и мотивира младите хора в България да не отлагат решението да станат родители, тъй като късните опити за забременяване крият много рискове и често се оказват причина за репродуктивни проблеми. Кампанията стимулира българските двойки по още един начин - всички регистрирани бременности в платформата „Роди дете в България“ в рамките на календарната година участват чрез жребий за 20 пакета с всичко необходимо за бебето през първата му годинка – храна, пелени, колички, кошари, столчета, козметика и др.

Освен прекрасните хора, които се включиха в събитието, едно малко момче на 9 години, но с голямо сърце – Илиян Страшилов, дари всички събрани пари от рождения си ден за  каузата. Също така, след търга за тоалетите, в който се изкупиха всички рокли, интересът към някои от показаните предложения или към конкретна модна къща се запази и даде още резултати. Средствата отново ще отидат за националната кампания „Роди дете в България“.

По време на благотворителното събитие проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели:

„Оставете децата да идват при мен и никога не им пречете, защото тяхно е Царството Божие“ - тези думи на Христос, както и признанието на Пикасо, че детето е най-великият художник - по-велик и от него, са само малка част от голямата идея да издигаме подрастващите на пиедестал, да ги създаваме, да се грижим за тях и да им даваме най-добрия шанс за съществуване. Щастлив съм да отбележа, че Академията за мода откликна на апела на Фондация „Мечта за дете“ и ангажира едни от най-добрите и талантливи български дизайнери, много от които носители на „Златна игла“ да се включат в „Ревю с кауза“, както и да дарят свои произведения за набиране на средства за двойки с репродуктивни проблеми и млади семейства. Благодаря им - на тях и на милите и отзивчиви топмодели, бизнес дами, популярни лица от телевизионния екран - за техните добри и големи сърца! Адмирации за г-жа Ивелина Рускова - председател на Фондация „Мечта за дете“, чиято е тази благородна инициатива. Респект, г-жо Рускова! Никой в тази страна не бива да си затваря очите пред най-страшния проблем на България - демографския проблем, и да се прави, че не вижда стопяването, изчезването на нашата нация. Академията за мода и занапред ще отстоява националните ни и човешките интереси и всячески ще подкрепя каузата „Роди дете в България“!“.

Лице на националната кампанията „Роди дете в България“ е българският топмодел Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“, която неотдавна стана майка за втори път. Водеща на благотворителното събитие беше поп певицата Йоанна Драгнева (сияеща в тоалет на модна къща „Блинк“ с дизайнер Радослава Лазарова),  която заедно с Виктория Асенова, група 359-Код България и Цвети Радойчева се погрижи за доброто настроение на гостите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати