Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Джон Малкович с разходка в София (СНИМКИ)

Шоу

Джон Малкович с разходка в София (СНИМКИ)

Световноизвестният актьор, продуцент и режисьор Джон Малкович се разходи по бул. „Витоша“ в столицата и с интерес разгледа центъра на София. Част от минувачите веднага го познаха, докато други го забелязаха и едва по-късно осъзнаха кого бяха срещнали.

Малкович е в България, за да представи постановката „В самотата на памуковите полета“ в Народния театър. Билетите за спектакъла се разпродадоха за изключително кратко време и гражданите с нетърпение очакват да гледат актьора на сцена.

Джон Малкович е роден на 9 декември 1953 г. в Кристофър, Илинойс. През 1976 става един от основателите на чикагския театър „Степенулф“. Впоследствие се мести в Ню Йорк и през 1983 се появява в пиесата „True West“. Той играе на Бродуей с Дъстин Хофман в „Death of a Salesman“ (1984). За тази роля получава награда Еми, когато пиесата става телевизионен филм. Дебютира в киното с филма „Място в сърцето“ (1984), за който е номиниран за Оскар за най-добра мъжка второстепенна роля. Отново получава номинация за Оскар през 1994 за ролята си във филма „Под прицел“ (1993), отново в същата категория.

Малкович е номиниран за редица награди, сред които „Сателит“, „БАФТА“, две награди „Сатурн“, две награди „Оскар“ и три награди „Златен глобус“. Известни филми с негово участие са „Място в сърцето“, „Империята на Слънцето“, „Опасни връзки“, „Под прицел“, „Желязната маска“, „Развратникът“, „Ерагон“, „Бесни страшни пенсии“ и други.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Джон Малкович
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети