Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. „В книгите има повече богатства отколкото на Острова на съкровищата“ – Уолт Дисни

Шоу

„В книгите има повече богатства отколкото на Острова на съкровищата“ – Уолт Дисни

Снимка:

Роден на 5 декември 1901 г.

„Мисли. Вярвай. Мечтай. Рискувай.“

На днешната дата почитаме паметта на любимия ни Уолт Дисни - човекът, който не се страхуваше да мечтае, човекът, без когото детството ни никога нямаше да е същото.

Уолтър Елиас Дисни е роден на 5 декември 1901 г. Режисьор, сценарист, продуцент, актьор, аниматор - той наистина успява да запише името си със златни букви в световната история, оказвайки огромно влияние върху развлекателната индустрия и до наши дни.

Уолт Дисни, Хейдън Бърнс и Рой Дисни, 1965 г. / снимка: УикимедияУолт Дисни, Хейдън Бърнс и Рой Дисни, 1965 г. / снимка: Уикимедия

„Всички наши мечти мога да се сбъднат — ако имаме куража да ги преследваме.“

Днес създадената от него „The Walt Disney Company“ продължава да прави едни от най-любимите филми както на малки, така и на големи, а годишните ѝ приходи се измерват в милиони долари.

„Забавно е да правиш невъзможното.“

Като дете малкият Уолтър проявява голям интерес към рисуването, киното и театъра. Започва да посещава различни кръжоци и постепенно развива рисувателните си заложби.

„За да постигнеш мечтите си, са нужни четири неща: любопитство, увереност, кураж и постоянство.“

По-късно се захваща и с фотография. Посещава Академията за изящни изкуства в Чикаго и започва работа на различни позиции в тази сфера, включително и в рекламни агенции. Още от ранна възраст Дисни, освен артистичните си способности, притежава и предприемачески дух, съчетани с амбиция и търговски усет.

Уоолт Дисни и Седемте джуджета, 1937 г.Уоолт Дисни и Седемте джуджета, 1937 г.

Начинът да започнеш е да спреш да говориш и да се захванеш за работа.”

Огромната компания „Уолт Дисни” той създава заедно с брат си Рой. Днес, век по-късно, вече преименувана на „The Walt Disney Company”, тя е най-голямата корпорация за анимационни филми в света.

Постер от 1928 г.Постер от 1928 г.

„Надявам се само, че няма да забравим едно нещо - че всичко започна с една мишка.“

През 1928 година се появява един образ, който скоро след тога ще се превърне и в най-големия символ на Дисни – Мики Маус. Създаден е съвместно от Уолт Дисни и Уб Айуъркс, той е озвучаван първоначално от самия Дисни.

Звездата на Уолт Дисни на Алеята на славатаЗвездата на Уолт Дисни на Алеята на славата

„И в добрите, и в лошите времена, не губи вкуса си към живота.“

Дами и господа – Уолт Дисни! Човекът, който ни показа как да преоткриваме детето в душата си, човекът, когото никога няма да забравим…  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема