Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Уди Алън: Не се страхувам да умра, просто не искам да бъда там, когато се случва

Шоу

Уди Алън: Не се страхувам да умра, просто не искам да бъда там, когато се случва

Уди Алън: Не се страхувам да умра, просто не искам да бъда там, когато се случва - Tribune.bg
Снимка:

Винаги носи полукръгли черни очила по модел от 1960 г. Във филмите му не може да не присъства невротичен нюйоркчанин, писател, режисьор или продуцент, понякога играни от самия него. Почти всички са заснети в Ню Йорк... в дъждовни дни, след полунощ или в други времена. Смях и любов. Любов и смях. Дами и господа, Уди Алън – роден на 1-ви декември 1935г.!

Уди Алън и Даян Кийтън / снимка: www.flickr.comУди Алън и Даян Кийтън / снимка: www.flickr.com

„Искам просто да правя филми, да не спирам... Не ме интересува дали публиката или критиката ги харесват. Правя филми за свое удоволствие“, споделя той.

Уди Алън е роден на 1 декември 1935 година в Бронкс, Ню Йорк като Алън Стюарт Конигсберг. Син е на бижутера и келнер Мартин Конигсберг и Нети Конигсберг, счетоводителка в семейния магазин. Семейството е еврейско, като бабите и дядовците му са имигранти от Русия и Австро-Унгария, а родителите му са родени в Манхатън.

www.flickr.comwww.flickr.com

Изключително интереснен човек – сценарист, режисьор, актьор, продуцент и дори композитор на филмите си. Често определян като "най-европейския" американски режисжор, той се превръща в една от най-емблематичните личности на 20-ти век.

Филмите му са над 50, но сред най-известните са „Ани Хол“ (1977), „Манхатън“ (1979), „Хана и нейните сестри“ (1986) и „Престъпления и прегрешения“ (1989).

През 2007 г. сам определя „Спомени от звезден прах“ (1980), „Пурпурната роза на Кайро“ (1985) и „Мач пойнт“ (2005) за най-добрите си филми.

Честит 84-ти рожден ден, Уди Алън!

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети