Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Абрамович иска да създаде Контитентална футболна лига

Спорт

Абрамович иска да създаде Контитентална футболна лига

Абрамович иска да създаде Контитентална футболна лига - Tribune.bg
Снимка:

Руският бизнесмен Роман Абрамович планира да създаде Континентална футболна лига, която ще включва най-добрите руски, сръбски, китайски, израелски и български клубове, съобщава „Евронюз“.

Освен това се разглежда възможността на по късен етап в надпреварата да се включат тимове от Беларус, Казахстан и Финландия.

Както е известно в края на февруари Абрамович предаде ръководството на Челси на благотворителната фондация на лондонския клуб. На 2 март бизнесменът пък обяви, че е решил да продаде отбора. Също така руснакът каза, че не възнамерява да си поиска от клуба дълга в размер на 1,51 милиарда паунда.

Сред потенциалните купувачи е американско-швейцарският консорциум. Абрамович иска 4 милиарда лири за Челси, но никой не е готов да плати такава цена за клуба. Американски-швейцарски консорциум оценява сделката като много по-евтина.

Абрамович придоби Челси през 2003 г. за 140 милиона лири. Оттогава лондонският клуб стана шампион на Английската Висша лига (EPL) пет пъти, спечели Шампионската лига и Лига Европа два пъти, ФА Къп пет пъти, а Купата на Английската лига три пъти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати