Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Абрамович иска 3 милиарда паунда за Челси до утре

Спорт

Абрамович иска 3 милиарда паунда за Челси до утре

Абрамович иска 3 милиарда паунда за Челси до утре - Tribune.bg

Вижте подробности

Роман Абрамович постави краен срок до петък за потенциални оферти, след като обяви решението си да продаде Челси. Руснакът иска 3 милиарда паунда за клуба. Заплахата от санкции на правителството на Обединеното кралство доведе до обрат от страна на Абрамович, който винаги е отказвал да обмисли да се откаже от дела си в клуба, който купи през 2003 година.

Милиардерът се стреми да разпродаде активите си в Обединеното кралство след глобалната реакция срещу Русия след инвазията в Украйна. Абрамович е ангажирал финансисти от американската банка „Raine Group“, с офиси в Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско и Лондон, за да се опитат да посредничат при сделката в рамките на няколко дни.

Най-богатият човек в Швейцария Хансйорг Вис вече обяви, че води преговори с Роман Абрамович за закупуването на Челси. Поне два други консорциума също обмислят оферта за купуването на Челси. Най-богатият човек във Великобритания и фен на Челси Джим Ратклив и неговата империя Ineos са готови да отправят оферта.

„Raine Group“ поиска „индикативните оферти“ да бъдат включени до петък. Исканата цена от Абрамович – 3 милиарда паунда е почти четири пъти повече от предишното най-голямо футболно поглъщане – 790 милиона паунда, похарчени от семейство Глейзър за придобиването на Манчестър Юнайтед през 2005 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати