Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Агенцията по вписванията отказва да впише Борислав Михайлов отново като президент на БФС

Спорт

Агенцията по вписванията отказва да впише Борислав Михайлов отново като президент на БФС

Агенцията по вписванията отказва да впише Борислав Михайлов отново като президент на БФС - Tribune.bg
Снимка:

Агенцията по вписванията отказа да впише Борислав Михайлов отново като президент на Българския футболен съюз, тъй като не приема за правомерно оттеглянето на оставката му. Това става ясно от решение на Агенцията, публикувано днес.

"Уставът се допуска процедура по оттегляне на оставка. Подобно действие би създало правна несигурност у всички трети лица относно това кое е лицето, овластено да представлява сдружението и да изпълнява останалите функции на президент, вменени с устава", се казва в решението на Агенцията.

"Допускането, че една оставка може да бъде оттегляне означава, наред с действията по промяна на първоначално определените вицепрезидент и вицепрезиденти, изпрани в изпълнение на нормата на чл. 48, ал. 3 от устава, води до извода, че на практика ИК може по всяко време да подменя волята на конгреса относно това кое е лицето, избрано за президент като многократно определя различни лица да изпълняват посочените функции", се допълва в отказа.

От Агенцията по вписванията казват още, че протоколът от заседанието на Изпълкома на БФС не е подписан от всички членове, присъствали на заседанието, което не е в съответствие с изискванията.

Отказът може да се обжалва в 7-дневен срок пред Софийски градски съд.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати