Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Боби Михайлов оттегли оставката си, конгресът на 25 юни се отменя (ОБНОВЕНА)

Спорт

Боби Михайлов оттегли оставката си, конгресът на 25 юни се отменя (ОБНОВЕНА)

Боби Михайлов оттегли оставката си, конгресът на 25 юни се отменя (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Президентът в оставка на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изненадващо се появи в централата в Бояна и взе участие в днешния Изпълком.

Михайлов оттегли оставката си, която депозира през миналата година.

„Точно преди 558 дни бях тук. Залата беше по-пълна, но сега е пандемия и е обяснимо. Тогава си подадох оставката по същите причини, по които съм и днес тук. Имаше много напрежение около БФС. Имаше много интриги и клевети, затова, че едва ли не е една корумпирана среда. Оттеглих се, за да се работи спокойно. По една или друга причина моите колеги не успяха да свикат Конгрес. Няма нито едно законово нарушение от БФС. Починах си и съм готов за вас. Беше ви скучно без мен. Видях грешки в себе си и в общите решения с моите колеги. Дойдох, за да организираме редовен Конгрес другата година, за да има време колегите да покажат идеите. За всички ще бъде ясно, че догодина ще има редовен Конгрес и ще могат да се кандидатират“, заяви Борислав Михайлов.

„Оттеглих се, защото съм отговорен човек и по същата причина се връщам. Не на последно място с подкрепата на колегите ми от Изпълкома. В Областните зони са постъпили 353 молби от клубовете за подкрепа, за да може президентът, който е избран на Конгреса и да си довърши мандата. Затова съм тук.“

„Има неща, които трябва да се стегнат. Администрацията например. Трябва да се търсят нови хора. В последната година трябваше да има 21 милиона бюджет. Сега е 16 милиона, с пет по-малко. Има много неща. Важното е, че се връщам с пълни сили да работя за българския футбол. Видях грешки в себе си и в колегите си. Не ми се видя футболът да се е променил, говоря организационно. Първенството е интересно. За националния отбор е ясно – всеки знае причините, но не се действа. За тези седем месеца ще се стегнем и ще се опитаме да подобрим нещата. През следващата година да се кандидатират и да има дискусия. Говорих с Бербатов преди много години и му казах, че ако има желание може да дойде в екипа. Не съм гледал пресконференцията му. Пожелавам му успех на предстоящия конгрес догодина. Футболът е пряко отражение на това, което се случва в държавата“, каза Михайлов.

„Не се притеснявам от ново напрежение. Тук всеки безнаказано си говореха за корупция в българския футбол. Не може всички да ме харесват или да ме мразят. Не може, който иска да застане на върха на футбола да няма критики към него. По-чести брифинги ще има, за да се разбира по-лесно всичко. Промених се много. Много предатели в тази държава. Много близки хора ме предадоха. Най-хубавото беше, че телефонът спря да ми звъни“, добави още той.

Ръководството на Българския футболен съюз потвърди, че планираният за 25 юни конгрес на организацията се отменя, след като президентът Борислав Михайлов оттегли оставката си.

"На днешното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз президентът Борислав Михайлов оттегли депозираната през октомври 2019 г. оставка и обяви намерението си да довърши гласувания му от Общото събрание през 2018 г. управленски мандат; позиция, която бе единодушно подкрепена от всички, присъствали на заседанието. На база на оттеглената оставка на президента Михайлов извънредният Конгрес, насрочен за 25 юни 2021 г., бе автоматично отменен, като и тази точка бе гласувана със 100-процентово единодушие.

Изпълнителният комитет също така разгледа предложението на Професионалната футболна лига и кметовете на 6 български общини за промяна на формата на футболното първенство от сезон 2021/2022 г. и увеличаването на отборите от Първа професионална лига от 14 на 16. Членовете на ИК се запознаха със становището на официалния телевизионен оператор – Нова телевизия, и на базата на събраните мнения и последвалата дискусия, взеха решениe от началото на сезон 2021/2022 г. броят на отборите в ППЛ да бъде увеличен на 16, като задължително условие е форматът да включва плейофна фаза. Съставът на ВПЛ ще е от 18 отбора, като Изпълнителният комитет сформира Експертна работна група, която следва да докладва предложения за спецификите на новия формат на следващото заседание на ИК.

В допълнение 23 клуба, членове на БФС, загубиха членството си поради липса на дейност, а други 15 бяха одобрени за временни членове на БФС, като няма да имат право на глас при следващото Общо събрание на централата.

С оглед на подписаните окончателни договори с Hawk-Еye Innovations Lmtd и предстоящото въвеждане на системата VAR в ППЛ, структурата на БФС беше допълнена със създаването на щатна длъжност „мениджър VAR“, се казва в съобщението на БФС. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати