Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Алберт Попов: Липсва ми публиката, но искам да се забавлявам

Спорт

Алберт Попов: Липсва ми публиката, но искам да се забавлявам

Алберт Попов: Липсва ми публиката, но искам да се забавлявам - Tribune.bg
Снимка:

Най-добрият българския скиор алпиец Алберт Попов ще бъде единствен наш представител в двата гигантски слалома от програмата на СК, които ще се проведат в Банско.

Аби, който завърши 24 и в този дисциплина на световното първенство в Кортина, няма необходимите точки и затова е в края на стартовия списък. Той заложи на слалома в последните сезони, където вече намери подобаващо място сред световния елит.

"Наистина е доста изморително, не крия. В края краката ти усещат умората", сподели българският състезател.

"Тук съм, за да се забавлявам. В гигантския слалом нямам много тренировки, но всичко е възможно. Липсва ми публиката. Когато хората са тук, обстановката е различна. Но все пак Световната купа е в България и изживяването е различно. Все пак съм този, който най-добре познава тази писта. Яд ме е, защото можех много повече. В първия манш преминах един участък на пистата прекалено бавно и заради това рискувах всичко във втория, за да постигна едно от най-добрите времена и да направя класиране", каза Попов.

Той се надява на успехи в следващия слалом от програмата на белия керван в Кранска гора и по време на финалите за СК през следващия месец.

Състезателите останаха изключително доволни от пистата, подготвена от екипа на БФСки, въпреки положителните температури и яркото слънце.

Всички дейности около СК в Банско се провеждат при строги мерки срещу COVID-19.

Днес на старт ще застанат 59 скиори, като Аби ще затвори състезанието с последен номер в първия манш. Първи е Марко Одермат, Алекси Пинтюро, лидер в генералното класиране, е трети.

Първият манш е с начален час 11, второто спускане е насрочено за 14 часа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати