Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Подготвят пистите за Световната купа в Банско

Спорт

Подготвят пистите за Световната купа в Банско

Подготвят пистите за Световната купа в Банско - Tribune.bg
Снимка:

Започна подготовката на трасето за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско, заяви Виктор Гичев, ръководител на стартовете.

На 27 и 28 февруари елитът на световните ски ще кара два гигантски слалома, а две седмици по-рано вече тече най-съществената част от работата по пистата.

В първия етап от подготовката са ангажирани близо сто човека - 40 от екипа на Българската федерация по ски, 30 военнослужещи от 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътни войски, както и част от екипа на концесионера на ски зоната в Банско. "В момента се поливат трасетата, за да се вкара достатъчно вода", посочи Виктор Гичев.

Следваща стъпка е обезопасяване на пистата с мрежи и въздушни матраци. "Падналите дъждове в края на миналата и началото на тази година са изиграли положителна роля в подготовката на трасето", посочи Виктор Гичев.

"Това, което не ни помогна е снегът от последните дни, тъй като е изключително сух, няма никаква влага в него и в момента правим допълнително поливане, за да може да смесим стария слой с новия", добави Гичев.

За целта по трасето ще се работи и със система от алуминиеви тръби с дюзи, които вкарват под налягане вода вътре в снега.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Кая Ех такива надежди имах че ще може да се гледа...............
17.02.2021 11:27 / Отговор
Стилияна Наближава кулминацията за всеки зимен сезон от години! Страхотно!
17.02.2021 12:11 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати