Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Алберт Попов не завърши във втория манш в Шамони

Спорт

Алберт Попов не завърши във втория манш в Шамони

Алберт Попов не завърши във втория манш в Шамони - Tribune.bg
Снимка:

Французинът Клеман Ноел зарадва сънародниците си с победа

Французинът Клеман Ноел зарадва сънародниците си в Шамони с победа, а норвежецът Тимон Хауген и австриецът Адриан Пертл записаха първи подиум в кариерите си в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете.
 
Алберт Попов се движеше на 22-ро място след първия манш, но направи грешка във втория и не успя да завърши състезанието.
 
За Ноел това е трета победа от началото на сезона и общо седми подиум, който му позволи да се доближи само на две точки от лидера Хенрик Кристоферсен от Норвегия в класирането за Малката световна купа в слалома. Французинът бе втори след първия манш, но със стабилно каране във втория и благодарение на грешката на лидера Даниел Юл от Швейцария, довела до отпадане, стигна до мечтания успех пред родна публика.
 
Общото време на Ноел от двата манша е 1:41.47 минути и бе с 0.21 секунди по-добро от това на втория Хауген и 0.31 секунди пред Пертл.
 
В челната шестица се класираха още австриецът Михаел Мат, швейцарецът Рамон Ценхойзерн и руснакът Александър Хорошилов.
 
В класирането в дисциплината "слалом" води Кристоферсен с 552 точки. Норвежецът отпадна още в първия манш в днешното състезание и не успя да добави нищо към актива си. Втори с 550 точки е Ноел, а трети с 495 точки е Юл. До края на сезона остават още само три слалома, които ще определят и носителя на Малкия кристален глобус.
 
В общото подреждане за Световната купа начело с 877 точки е Кристоферсен, пред французина Алекси Пинтюро с 822 и норвежеца Александър Омод Килде с 820 точки./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети