Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Александър Донски получи „уайлд кард“ за квалификациите за Sofia Open 2023

Спорт

Александър Донски получи „уайлд кард“ за квалификациите за Sofia Open 2023

Александър Донски получи уайлд кард за квалификациите за Sofia Open 2023 - Tribune.bg

Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Донски получи „уайлд кард“ за квалификациите на сингъл за Sofia Open 2023. Така той и Янаки Милев ще са родните представители в пресявките на турнира от сериите ATP 250 в София, който ще се проведе от 4 до 11 ноември.

Както бе оповестено по-рано през седмицата, Димитър Кузманов и Александър Лазаров получиха „уайлд кард“ за участие в основната схема. В основната схема при двойките с „уайлд кард“ се сдобиха героите от мача с Казахстан Александър Лазаров/Александър Донски, както и Янаки Милев/Пьотр Нестеров.

25-годишният Донски в момента е под номер 939 в световната ранглиста. Досега той е играл четири пъти на Sofia Open. При дебюта си през 2018 г. губи трудно от Мартин Клижан в първия кръг на основната схема.

През 2020, 2021 и 2022 година се включва в квалификациите. През 2020 г. губи от Аслан Карацев, през следващите две години на пътя му е опитният италианец и бивш номер 18 в света Андреа Сепи. 2021 г. обаче бележи първата му победа в родния турнир от АТР сериите – 2:6, 6:1, 7:6 (4) срещу тогавашния номер 143 в световната ранглиста Юрий Родионов.

Донски има и две победи на двойки в Sofia Open. През 2019 г. заедно с Александър Лазаров стигат до четвъртфиналите без игра, след оттеглянето на Николоз Басилашвили (Грузия) и Матю Ебдън (Австралия).  Миналата година двойката спечели трилър срещу Фабрис Мартен (Франция) и Айсам-Ул-Хак Курейши от Алжир с 4:6, 6:3, 10-8. След това Лазаров и Донски отстъпват на Симоне Болели и Фабио Фонини в битката за място на полуфиналите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Sofia Open
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети