Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Александър Томаш пое треньорския пост в Локомотив Пловдив

Спорт

Александър Томаш пое треньорския пост в Локомотив Пловдив

Александър Томаш пое треньорския пост в Локомотив Пловдив - Tribune.bg

Локомотив (Пловдив) официално има нов старши треньор.

От днес начело на "смърфовете" застава Александър Томаш, който има опит начело на Банско, Верея, Берое и Етър. Той заменя на поста Александър Тунчев, който подаде оставка след загубата с 0:4 от ЦСКА 1948 в мач от 25-ия кръг на efbet Лига.

В следващия, 26-ти, кръг Локо бе воден от Христо Колев-Бащата, с когото постигна домакински успех с 2:0 над ЦСКА - София, но легендата на черно-белите разясни след срещата, че няма намерение да се завръща към треньорската професия.

Новият наставник говори пред медиите след назначаването си като нов треньор на "смърфовете".

Стигна се до назначаването ми след една седмица разговори. Не искам да кажа с кои двама представители на клуба разговарях. Много лесно се разбрахме, защото амбициите на новото ръководство и моите съвпадат, а именно да вървим заедно нагоре. За последните години Локо Пловдив вдигна много нивото и няма да е лесно, но не се и притеснявам - напротив мотивира ме. Нормално е да има срив след толкова добри сезони. Без да бързаме ще искаме да изградим от Локомотив отбор на средноевропейско ниво. Това, което ме грабна в мисленето на ръководството е, че те не искат бързи резултати, а искат да се върви крачка по крачка. Няма да правя големи промени, искам моя отбор да бъде водещ в играта, да доминираме на терена, да владеем топката", започна Томаш.

"Има добри футболисти тук, които обаче психологически не са на добро ниво. Но последния мач се видя, че имаме Локомотив с две лица. Има мачове, в които трябва да се играе дефанзивно. Аз не съм дошъл за резултати, а за да направя Локо Пловдив доминиращ отбор. За Камбуров питайте ръководството. Аз с него съм работил, имал съм големи търкания с него, но сме професионалисти. Дали е Боруков, дали е Камбуров, всички футболисти са еднакви. Трябва да знаят, че аз съм човекът и аз решавам. Когато играчите си вършат работата, няма да имат проблем с мен. Идвам с двама помощници, вие вече ги знаете, както и с видеоанализатора си, който се казва Николай. Говорил съм с шефа на школата и съм му казал, че ще взема много момчета. Новите собственици ми предложиха 5 или 7 години договор. Казах им обаче, че е по-добре да подпишем само за 2 години, за да видим, дали ще си паснем. Обещавам на феновете, че от сутрин до вечер ще работя. Има 6 мача до края, за да преценим какво ни е нужно за селекцията. За нея мога да говоря много и да не ме разберете. Благодаря ви", каза Томаш.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети