Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Aлександър Усик защити титлата си в тежка категория с победа над Антъни Джошуа (СНИМКИ)

Спорт

Aлександър Усик защити титлата си в тежка категория с победа над Антъни Джошуа (СНИМКИ)

Александър Усик успешно защити титлите си в тежка категория. След като миналата година украинецът отне на Антъни Джошуа титлите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO), снощи в Саудитска Арабия Александър Усик показа още едно майсторско боксово шоу.

След 12 рунда зрелищен бокс съдиите присъдиха успех на Усик по точки с поделено надмощие (115:113, 116:112, 113:115).

БГНЕСБГНЕС

Усик, който се записа в украинските отбранителни сили само преди шест месеца след руската инвазия в родината му, сега ще се надява да привлече Тайсън Фюри за състезание, в което да бъде коронясан като първия неоспорим шампион в тежка категория след Ленъкс Люис.

Миналата седмица Фюри заяви, че възнамерява да остане в пенсия, но засега остава притежател на титлата на WBC.

След мача Усик и Джошуа застанаха на ринга с флага на Украйна в знак на подкрепа към страната, водеща война с Русия на своя територия.

„Победих за моята страна, за всички хора, военни, които защитават Украйна. Благодаря ви много, много”, заяви победителят.

Украинският президент Володимир Зеленски поздрави своя сънародник скоро след двубоя, в Туитър: „Трудна, но толкова важна и необходима ПОБЕДА!

„Защитата на титлата световен шампион е символ, че всички, които са от казашки род, няма да се откажат от своето, те ще се борят за него и непременно ще победят!”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети