Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Американец спря Григор Димитров на US Open

Спорт

Американец спря Григор Димитров на US Open

Американец спря Григор Димитров на US Open - Tribune.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна от US Open след тежка загуба с 0:3 сета [6:7 (5), 5:7, 3:6] от американеца Брендън Накашима във втория си мач от последния за годината турнир от „Големия шлем“ за 2 часа и 24 минути игра.

В първите два сета играта беше равностойна, като в първата част единствено трите двойни грешки на българина в края на тайбрека му попречиха да запише успех в нея. Във втория сет нещата отиваха към нов тайбрек, но в последния 12-и гейм американецът направи пробив и поведе с 2:0. В третата част имаше много малко битка, като световният №19 беше пробит в шестия гейм, а до края Накашима не допусна да бъде изненадан и продължава напред в турнира.

Голям проблем за Григор в днешния мач беше и неефективният му сервис, макар че съотнешението на асовете бе равен - по 12. Димитров записа и пет двойни грешки, докато опонентът му не допусна нито една. Процентът на вкаран първи сервис бе 55 на 68% в полза на представтеля на домакините. Григор наниза 35 уинъра и сгреши 41 пъти, а противникът му беше по-ефикасен с 32 печеливши точки и само 27 неточности.

По този начин американецът ще играе за първи път в третия кръг на надпреварата, а Гришо продължи неприятната тенденция да отпада във втори кръг на турнира след полуфинала през 2019-а година, което си му остава и най-доброто постижение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети