Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Англия е вторият финалист на Евро 2020

Спорт

Англия е вторият финалист на Евро 2020

Англия е вторият финалист на Евро 2020 - Tribune.bg

Така мечтаният финал между Англия и Италия е факт и със сигурност битката за трофея в неделя ще бъде изключително интересна.

Англия успя да се класира за финала на Евро 2020, след като победи Дания с 2:1 след продължения във втория полуфинал на турнира. "Трите лъва" получиха спорна дузпа в 102-та минута и макар, че Хари Кейн изпусна изпълнението, при добавката той вкара златния гол за британците.

В 13-та минута Стърлинг получи добра възможност да стреля, но след като навлезе навътре в наказателното поле, ударът му с десния крак беше прекалено слаб, за да затрудни Шмайхел.

Дания отговори с удар от разстояние на Пиер-Емил Хьойбер в 15-та минута, но по подобие на Стърлинг и неговият шут нямаше сила и не затрудни вратаря Джордан Пикфорд.

Микел Дамсгор стреля опасно в 25-та минута. Неговият шут премина встрани, но показа агресивните намерения на датчаните, които не смятат само да се защитават. В 30-та минута се стигна до откриващия гол. Дания получи пряк-свободен удар на около 20 метра от вратата и Дамсгаард изпълни по феноменален начин, пращайки топката над стената и със свирепа сила разпечата Пикфорд за 0:1!

В 37-та минута Стърлинг беше намерен сам срещу Шмайхел и стреля, но стражът на Дания направи страхотно спасяване! Секунди по-късно обаче Англия изравни. Букайо Сака беше изведен зад гърба на датската защита и пусна остър пас към Стърлинг, където Кяер в опита си да го изпревари си отбеляза автогол, но така или иначе крилото на Ман Сити щеше да вкара.

Шест минути след почивката Долберг стреля мощно по земя, но Пикфорд спаси, а след това стана ясно, че футболистът на Дания е бил и в засада. В 55-та минута Шмайхел отново се намеси невероятно, за да спаси отличен изстрел с глава на Магуайър.

В 74-та минута Англия имаше претенции за дузпа. Хари Кейн се строполи на тревата след контакт с Норгард, Ситуацията бе прегелдана с ВАР и съдията Дани Макели прецени, че няма основания за 11-метров наказателен удар.

Калвин Филипс стреля от разстояние в 80-та минута. Шутът му премина встрани и не представляваше опасност за Касппер Шмайхел. Две минути след това Джон Стоунс игра с глава, но и той не успя да намери очертанията на вратата.

Хари Кейн стреля по диагонал в 93-та минута, но ударът по земя бе отразен майсторски от Шмайхел с една ръка.

В 102-та минута Англия получи дузпа за нарушение срещу Стърлинг в наказателното. ВАР разгледа ситуацията и потвърди решението. Хари Кейн се зае с изпълнението и Шмйахел успя да улови, но при добавката капитанът на "Трите лъва" беше безпогрешен за 2:1!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати