Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Англия срази Германия в последния мач на Льов

Спорт

Англия срази Германия в последния мач на Льов

Англия срази Германия в последния мач на Льов - Tribune.bg

Англия се класира за 1/4-финалите на Евро 2020, след като победи Германия с 2:0 на "Уембли".

В герои за "трите лъва" се превърнаха Рахийм Стърлинг и Хари Кейн. Стърлинг вкара третия си гол в турнира в 75-та минута, когато засече центриране по земя отляво на Люк Шоу. Пет минути по-късно Томас Мюлер пропусна сам срещу вратаря, след като стреля покрай вратата.

Така се стигна до 86-та минута и гола на Кейн. Резервата Джак Грийлиш го намери в наказателното поле и капитанът на тима отбеляза с глава пред погледа на Нойер.

Двубоят не предложи драмата и вълнуващия футбол, който всички се надяваха, но бе проведен добре от англичаните. Те дочакаха своя момент търпеливо и той настъпи в края на мача. Германците не успяха да разплачат феновете на "Уембли", въпреки че можеха да завържат срещата, когато Томас Мюлер пропусна сам срещу Пикфорд в 80-та минута.

Англия победи Германия в елиминационната фаза на голям форум за първи път от 1966 г., когато островитяните вдигат световната титла пред домашна публика. "Трите лъва" също така остават непобедени на "Уембли" на големи първенства и нанасят удар по германците в историческия сблъсък помежду им.

Това бе последният мач на Йоаким Льов като селекционер на Германия. Той напуска поста след 17 години начело на тима. Негов заместник е Ханзи Флик.

Англия има отличен шанс да стигне до 1/2-финалите, след като ще играе с Швеция или Украйна.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати