Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Швейцария пречупи световния шампион Франция

Спорт

Швейцария пречупи световния шампион Франция

Швейцария пречупи световния шампион Франция - Tribune.bg

Швейцария изхвърли световния шампион Франция от Евро 2020 още на 1/8-финалите на Евро 2020.

След 3:3 в редовното време и пет точно изпълнени дузпи за "кръстоносците" срещу четири такива на французите, "петлите" си стегнаха куфарите. Големият грешник за френския тим бе Килиан Мбапе, който пропусна петата дузпа за селекцията на Дидие Дешан.

"Кръстоносците" поведоха в 15-ата минута с гол на Харис Сеферович. В 55-ата минута Рикардо Родригес пропусна да се разпише от дузпа, след като бе спрян от Юго Лорис. В 57-ата минута Бензема изравни, а две минути по-късно отново той даде преднина на "петлите". В 75-ата минута Пол Погба вкара страхотен гол за 3:1. Десет минути преди края Харис Сеферович вкара второто си попадение в мача. В 90-ата минута Швейцария вкара двубоя в продължения с гол на Марио Гавранович.

След като и двата тима не успяха да вкарат в двете продължения се стигна до дузпи. С изпълнението на първата дузпа се нагърби Марио Гавранович, който прати Лорис в обратния ъгъл. За Франция първи изпълнител бе Пол Погба, който също бе безкомпромисен. Фабиан Шер също бе хладнокръвен и отбеляза за Швейцария. Оливие Жиру изравни, след като Зомер се хвърли в другия ъгъл. За Швейцария следващият изпълнител бе Мануел Аканжи, който се разписа с удар по земя. За "петлите" Маркюс Тюрам застана за следващата дузпа срещу съотборника си Зомер и успя да го излъже. Юго Лорис бе близо до това да хване дузпата на Рубен Варгас, но капитанът на Франция не успя да спре играчът на Аугсбург. Следващият изпълнител - Преснел Кимпембе, също стреля точно. Адмир Мехмеди изпълни петата дузпа за "кръстоносците" и прониза Юго Лорис. Петият изпълнител за французите бе Килиан Мбапе, който бе спрян от Ян Зомер.

Килиан МбапеКилиан Мбапе

На четвъртфинал Швейцария ще срещне Испания. И иберийците имаха труден мач срещу Хърватия, който също завърши 3:3 в редовното време, но с два гола в първото продължение тимът на Луис Енрике продължи напред в турнира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети