Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ансамбълът показа новото си съчетание с обръчи и бухалки по музика на балета "Спартак"

Спорт

Ансамбълът показа новото си съчетание с обръчи и бухалки по музика на балета "Спартак"

Снимка:

Националните ансамбли по художествена гимнастика за жени и за девойки показаха своите композиции днес в първото контролно за годината в тренировъчната зала "Арена Армеец".

Ансамбъл жени в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова представиха новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки.

Те очароваха присъстващите със своята трудност и динамика, а съчетанието е поставено по музика на балета "Спартак" на арменския композитор Арам Хачатурян.

Композицията с пет топки също е претърпяла промени, но както заяви президентът на БФХГ Илиана Раева, трябва да усложняване, защото това в момента е гимнастиката и всички препускат да усложняват и трупат точки. Разбира се, това не е попречило на Весела Димитрова да покаже и уменията си на блестящ хореограф.

Ансамбъл девойки също драстично са увеличили трудността на съчетанията от последното им участие пред камерите миналата година на държавните първенства. Момичетата на Вяра Ваташка показаха две много атрактивни композиции. Съдии и специалисти останаха доволни от видяното.

И двата състава изиграха по два пъти всяко съчетание. Допускаха се грешки, но има време до важните участия на състезания композициите да се изработят.

Ансамбъл девойки утре заминава за Москва, където ще участва на международен турнир за ансамбли.

Също така утре за Москва пътува Боряна Калейн, която ще вземе участие в първия за годината Гран При, а в съпътстващия турнир ще стартират Стиляна Николова, Ева Брезалиева и Валерия Ватова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още