Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Арсенал прекъсна серията от равенства в Англия

Спорт

Арсенал прекъсна серията от равенства в Англия

Арсенал прекъсна серията от равенства в Англия - Tribune.bg
Снимка:

"Артилеристите" сразиха с 4:0 Нюкасъл

Арсенал прекъсна серията от четири поредни мача без победа в шампионата, след като спечели с 4:0 домакинството си на Нюкасъл в 26-ия кръг. Никола Пепе асистира на Обамеянг в 54-ата, а котдивоарецът се разписа три по-късно след добро подаване на Нкетия. В 90-ата минута Месут Йозил вкара трети гол за домакините, а в добавеното време Александър Лаказет прекъсна голова суша, оформяйки крайния резултат. Преди днешния успех „артилеристите“ имаха четири поредни равенства. Тимът на Микел Артета вече е с 34 точки и измести 10-ия Бърнли. Нюкасъл остава 12-и с 31 точки.

Първото полувреме мина при поделено надмощие, като в началните минути гостите бяха по-активни на терена.  В 5-ата минута Лазаро получи в наказателното поле, но не си поведе добре, след което топката бе избита в корнер.

В 14-ата Лонгстаф шутира към вратата, Дани Себайос отклони с глава и за малко да вкара в собствената си врата, но Бернд Лено успя да реагира навреме и извади в корнер. При последвалото центриране Жоелинтон стреля във външната част на мрежата.

Постепенно Арсенал се съвзе след тежките първи минути, а в 21-ата Сака отправи и първия удар към вратата на Нюкасъл.

В 31-ата Обамеянг стреля по земя отляво, но без да затрудни Дубравка, а стражът на гостите се намеси добре и малко по-късно, когато Нкетия пробва обстрел извън пеналта.

Удар на Пепе от фаул бе избит от Дубравка в корнер, а малко преди края на полувремето Сен-Максимин проби добре отляво, но нямаше с кой да комбинира и от малък ъгъл прати в аут.

След почивката първото чисто положение бе за сметката на „артилеристите“. В 50-ата Никола Пепе показа отлична техника, подаде към Нкетия, който от линията на вратарското поле прати в напречната греда и аут.

Домакините откриха резултата в 54-ата минута, след като Никола Пепе центрира в наказателното поле на Нюкасъл, а Пиер-Емерик Обамеянг засече с глава точно за 1:0.

Три по-късно гостите инкасираха нов гол. Сака преодоля двама бранители, центрира към точката за дузпа, където Никола Пепе стреля хладнокръвно в долния десен ъгъл.

В 63-ата минута Кийрън Кларк от чиста позиция не успя да прати в мрежата зад Лено, а и имаше лек рикошет в крака на Давид Луис.

В 67-ата Обамеянг направи нещо средно между удар и пас, а топката „кацна“ на напречната греда и излезе в аут.

Късметът не бе на страната на Нюкасъл и в 75-ата, когато Сен-Максимин напредна мощно към вратата на Арсенал, а диагоналният му удар срещна левия страничен стълб.

В 90-ата минута Месут Йозил отбеляза трети гол след асистенция на Лаказет, а французинът също се разписа в добавеното време за 4:0.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети