Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ашли Барти триумфира с титлата в Австралия

Спорт

Ашли Барти триумфира с титлата в Австралия

Ашли Барти триумфира с титлата в Австралия - Tribune.bg

Номер 1 в световната тенис ранглиста Ашли Барти оправда очакванията на публиката в Австралия.

Тя се справи с огромното напрежение и победи американката Даниел Колинс с 6:3, 7:6 (2) за 1:27 часа игра. Ашли се превърна в национален герой в родината си, след като донесе титлата, която убягва на тенисистка от Австралия от 1978 година насам.

Барти спечели третата си титла от турнирите в Големия шлем от трети финал, като й липсва вече победа само на Откритото първенство на САЩ.

Ашли Барти започна с по-голямо самочувствие мача при бурната подкрепа на публиката в Мелбърн. Двете тенисистки успяваха да вземат подаванията си до 3:2 за австралийката, която успя да пробие съперничката си в шестия гейм и да вземе важен аванс. Барти така и не изпусна предимството си и затвори сета с бърз гейм за 6:3. Първият сет продължи малко повече от половин час.

Във втория сет ролите се размениха, като Колинс успя да поведе, да пробие любимката на домакините и затвърди пробива, за да дръпне в резултата с 3:0. Тя направи още един пробив в сета и уверено поведе с 5:1, като мачът вървеше много бързо и нямаше дълги разигравания на корта. Американката обаче пропусна шанса да затвори бързо сета, след като загуби подаването си и резултатът бе намален на 5:3. Колинс смени ракетата си преди сервиса си, но и това не помогна и тя отново загуби подаването си, за да стане 5:4. Преди решаващия си сервис тя се оплака на съдията на стола, че е твърде шумно в залата между първия и втория й сервис, а публиката все по-често я освиркваше и дюдюкаше. Австралийката успя да изравни при 5:5, връщайки и двата пробива, като направи забележителен обрат. Притисната до стената обаче Даниел Колинс успя да вземе сервиса си за 6:5 и да си осигури поне тайбрек във втория сет. Австралийката спечели 12-ия гейм в мача, най-вече благодарение на силния си сервис в решаващите моменти.

В тайбрека силите бяха много неравностойни, като Барти направи два бързи пробива и поведе с 4:0, като смяната на полетата дойде при 5:1. До края Колинс успя да направи само една точка, а австралийката вдигна победоносно ръце след страхотен минаващ удар - 7:2 в тайбрека.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати