Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Българин спечели златен медал на Световната купа по вдигане на тежести

Спорт

Българин спечели златен медал на Световната купа по вдигане на тежести

Българин спечели златен медал на Световната купа по вдигане на тежести - Tribune.bg
Снимка:

Карлос Насар триумфира в категория до 81 кг при младежите

България спечели злато на провеждащата се онлайн Световната купа по вдигане на тежести Перу 2020. В кат. 81 кг при младежите Карлос Насар събра двубой 345 кг и стана безапелационен шампион с 25 кг пред втория.

С най-висока заявка, българинът започна колебливо с неуспех на 150 кг, но бързо се поправи и после завърши изхвърлянето на първо място със 155 кг. В изтласкването Карлос стартира със 180 кг, след това вдигна 190 кг и тъй като стана недостижим за останалите се отказа от последния си опит. В крайна сметка – българско злато с впечатляващите 345 кг двубой. Среброто остана за руснака Даниел Кузмичев с 320 кг, а бронзът за Куджакбар Олимов от Узбекистан с 308 кг, съобщиха от федерацията по щанги.

Веднага след края на онлайн надпреварата в залата на българските национали се появиха допинг контрольори от ITA, сръбската медицинска бригада е изпратена от Международната федерация по вдигане на тежести (IWF).

Така на практика Карлос защити титлата си от миналогодишното Световно първенство за кадети в Невада. Веднага след края на интернет състезанието в глобалната мрежа прозвуча родният химн в чест на българския шампион.

Карлос Май Хасан Насар е роден през 2004 г. и е възпитаник на школата в Червен бряг с личен треньор Илиян Илиев. Миналата година Насар стана световен шампион на първенството за кадети до 17 г. в Лас Вегас с двубой 291 кг в кат. 73 кг. През 2019 г. бе европейски шампион в кат. 69 кг при 15-годишните, като на първенството в Милано грабна златото с 260 кг двубой с победи и в двете движения. Карлос, чийто баща е ливанец, бе също така седми на европейското през 2017 г.



Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети