Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България ще спори с Уелс, Финландия и Ейре в Лигата на нациите

Спорт

България ще спори с Уелс, Финландия и Ейре в Лигата на нациите

България ще спори с Уелс, Финландия и Ейре в Лигата на нациите - Tribune.bg
Снимка:

Жребият бе изтеглен днес в Амстердам

Холандската футболна легенда Рафаел ван дер Ваарт изпрати България в компанията на Уелс, Финландия и Република Ирландия от второто издание на УЕФА Лига на нациите. Жребият бе изтеглен днес в Амстердам в присъствието на временния президент на БФС Михаил Касабов и на националния селекционер Георги Дерменджиев. "Лъвовете" попаднаха в група 4 на Лига B на турнира, мачовете от която ще се проведат между септември и ноември 2020 г. По регламент отборите ще играят всеки срещу всеки при разменено гостуване, а победителят ще спечели промоция за Лига А на следващото издание на надпреварата. Завършилият на последно място пък ще отпадне в Лига C.

Както и в дебютното издание на турнира, за финалите на Лигата на нациите ще се класират победителите от четирите групи в Лига А. Те ще определят името на втория победител в надпреварата през юни 2021 г.

Турнирът ще осигури и допълнителен шанс на два отбора да се класират на Мондиал 2022. От тази възможност ще се възползват най-добре класираните отборите в Лигата на нациите, които са спечелили своите групи, но не са успяли да се класират поне на бараж за световните квалификации през класическите пресявки. Въпросните два тима ще се присъединят към 10-те участници в плейофите за класиране на Мондиал 2022, определени в световните квалификации.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети