Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България U17 с четвърта победа на Европейското първенство в София

Спорт

България U17 с четвърта победа на Европейското първенство в София

България U17 с четвърта победа на Европейското първенство в София - Tribune.bg
Снимка:

Младите ни волейболисти надиграха Финландия с 3:1 (18:25, 28:26, 25:13, 25:23 ) в четвъртия си мач от I

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години е съвсем близо до класиране на полуфинали на Европейското първенство в София. Младите ни волейболисти, водени от Мартин Стоев надиграха Финландия с 3:1 (18:25, 28:26, 25:13, 25:23 ) в четвъртия си мач от I, в столичната зала „Христо Ботев“ и записаха четвърти пореден успех в групата. С това те отново поеха водачеството в класирането с 11 точки, но преди изиграването на мача Франция – Турция, който е последен за деня. Успех на Франция ще я върне на върха в таблицата, като двата тима ще спорят за първото място в групата. Победа обаче на Турция ще запази шансовете на тима за продължаване във финалната четворка, съобщи Българската федерация по волейбол.

Младите ни национали отбелязаха неубедителен старт в мача. След слабости в посрещането ни Финландия поведе с 6:1 и доби увереност в своите сили. До края на първия гейм волейболистите ни не успяха да излязат от трудната ситуация и допуснаха много лични грешки. Съперникът се възползва максимално от ситуацията и спечели с разлика, като поведе с 1:0 гейма.

Във втората част българският тим започна по-концентрирано и това веднага се отрази положително. Финландците обаче продължиха да натискат със силен сервис, като играта премина през няколко мини обрата в резултата. Равностойността се запази докрай, като геймът излезе извън 25-а точки. В крайна сметка „лъвовете“ показаха характер и издържаха на напрежението. При 26:26 Лазар Бучков затрудни посрещането на съперника и националите ни поведоха, след контра на Ивайло Дамянов 27:26. Ас на Бучков отбеляза победната точка и България спечели гейма, като изравни 1:1.

Успешният завършек разигра волейболистите ни и в третата част те преодоляха съпротивата на финландците от самото начало. Момчетата ни намериха верния тон, стартираха с 5:2 в своя полза, а след това увеличиха преднината до разгромното 21:11. Разликата бе непреодолима и България поведе с 2:1

Финландците не се предадоха и продължиха да се борят и в четвъртата част, като на свой ред поведоха с 16:13. В решителните минути обаче волейболистите не оставиха съмнение кой е по-добрият тим на полето, направиха невероятен обрат. При 23:18 за Финландия сервисът на България най-накрая заработи и родните волейболисти отбелязаха седем поредни точки, като отново наложиха волята си, а с това спечелиха и мача, само с един загубен гейм.

Реализатор за победата на България бе Георги Татаров с 16 точки ( 1 ас, 2 блокади). Александър Николов завърши с 14 точки ( 2 аса, 2 блокади)

На 18 юли е последният двубой от групата, като България среща Франция от 17:30 ч.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети