Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България загуби от Черна гора с 0:1 първия си мач от евроквалификациите

Спорт

България загуби от Черна гора с 0:1 първия си мач от евроквалификациите

България загуби от Черна гора с 0:1 първия си мач от евроквалификациите - Tribune.bg

Единственият гол падна в 70-та минута

Националният отбор на България започна квалификациите за Евро 2024 със загуба 0:1 от Черна гора в Разград. Нашият отбор не показа лоша игра, но груба грешка на Филип Кръстев беше решителна за крайния изход от мача.

Срещата започна без опасности пред двете врати, а "лъвовете" владееха повече топката.  В 14-ата минута Илия Груев подаде към Илиан Илиев, а той намери в коридор Кирил Десподов, но изстрелът на Футболист №1 на България от малък ъгъл бе лесно уловен от Милан Миятович. 

Черна гора отговори с удар на Сеад Хакшабанович, с който и Даниел Наумов не се затрудни. В 23-ата минута Кирил Десподов навлезе в наказателното поле, където се строполи на земята, но нарушение за наказателен удар нямаше. 

В 27-ата минута Десподов отне топката, но реши да не действа сам, а да подаде на Илия Груев, чийто удар обаче бе отразен с крак от Миятович. Момчетата на Младен Кръстаич продължиха да владеят повече топката, но без да успеят да затруднят Миятович.  В 42-ата минута Хакшабанович отправи изстрел, а топката се отклони във Валентин Антов, но за щастие на българския бранител мина покрай вратата на Наумов. Секунди след това Савич засече топката с глава след центриране от корнер, но Наумов блесна с блестящо спасяване. 

В добавеното време на първата част Марушич изкочи на добра позиция, но Наумов излезе напред и попречи на футболиста на Черна гора да нанесе точен удар. Две минути след това Наумов отново се намеси решаващо. 

След почивката в Черна гора настъпиха две промени. Сеад Хакшабанович излезе, а на негово място се появи Владимир Йовович. Стеван Йоветич пък замени Марко Бакич. В 51-ата минута Десподов получи добро подаване от Спас Делев, но стреля над вратата на Миятович. 

В 58-ата минута на местата на Християн Петров и Илиан Илиев се появиха Янис Карабельов и Никола Илиев. 

В 70-ата минута Черна гора поведе в резултата. След двойно подаване между Йовович и Йоветич топката стигна до Никола Кръстович, който я прати във вратата, а застаналият на голлинията Петко Христов не успя да предотврати гола. 

В 85-ата минута Кирил Десподов центрира от свободен удар, но право в ръцете на Миятович. 

В последната минута на редовното време Кирил Десподов с остро подаване прати топката към Георги Русев, който стреля силно, но Стефан Савич бе на голлинията и изчисти топката. 

Следващата среща на България е в понеделник с гостуване на Унгария в Букурещ.

България - Черна гора 0:1
0:1 Кръстович 70

Стартови състави:

БЪЛГАРИЯ: 1. Наумов, 15. Христов, 23. Антов, 3. Петров, 13. Стоянов, 4. Груев, 20. Кръстев, 22. Илиев, 17. Йорданов, 9. Делев, 11. Десподов

ЧЕРНА ГОРА: 1. Миятович, 3. Радунович, 5. Вуячич, 15. Савич, 7. Вешович, 14. Савичевич, 19. Шчекич, 8. Бакич, 17. Хакшабанович, 23. Марушич, 11. Кръстович


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети