Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България допусна поражение от Италия след петгеймова битка

Спорт

България допусна поражение от Италия след петгеймова битка

България допусна поражение от Италия след петгеймова битка - Tribune.bg

България загуби от Италия четвъртия си мач от Лигата на нациите по волейбол.

"Лъвовете" отстъпиха с 2:3 (19:25, 25:20, 13:25, 25:23, 12:15) в Римини. Миналата седмица селекцията на Силвано Пранди стартира с една победа - 3:0 срещу Австралия, и две загуби - 0:3 от Франция и 2:3 от Германия.

Домакините залагат на изключително млад състав в турнира и започнаха с три поредни загуби. "Скуадра адзура", която е водена от Антонио Валентини, а не от титулярния селекционер на тима - Джанлоренцо Бленджини, падна последователно от световния шампион Полша и Словения с по 0:3 и от европейския първенец Сърбия с 1:3 гейма.

Тази вечер обаче успя да надвие тимът на България, от който липсваха основни фигури като Цветан Соколов, Мартин Атанасов и Алекс Гродзанов.

Първият гейм бе оспорван в началото. Италия все пак успя да се откъсне в резултата, след като записа четири поредни точки за 10:6. "Скуадрата" поддържаше този аванс и дори го увеличи в края на гейма, за да спечели с 25:19.

Във втората част италианците започнаха по-силно и дръпнаха с 3:1, но "лъвовете" бързо изравниха и обърнаха до 8:5 в наша полза. След това играта бе равностойна. При 19:17 момчетата на Силвано Пранди записаха две поредни точки и направиха решителна крачката към спечелване на гейма. Така се стигна до 24:20 след ас на Аспарух Аспарухов. България реализирахме още първия си гейм бол, с което резултатът в мача бе изравнен.

В гейм номер 3 на срещата, Италия стартира с пет поредни точки. Кошмарът за България бе пълен и изоставахме с 4:14 в средата на гейма, тъй като нашите направиха много грешки. Италия не изпусна контрола в гейма и го спечели с категоричното 25:13.

След слабата игра в третата част, България надигна глава и се противопостави на съперника. Четвъртият гейм бе много равностоен и никой от отборите не успя да поведе с повече от две точки. Италия имаше аванс от 16:14 след добра атака на Джанлука Галаси, но след това отговорихме с добри точки. При 16:16 Радослав Парапунов направи страхотна блокада и България поведе. Стефан Чавдаров и Светослав Иванов имаха добри изяви и успяхме да затворим гейма с 25:23.

Първата точка в тайбрека бе за България, но след това “адзурите” поеха контрола. С добра игра на сервис и в атака, италианците поведоха с 6:3 точки. В следващите минути нашите момчета допуснаха много грешки на начален удар и улесниха съперника. В крайна сметка Италия спечели решителния пети гейм с 15:12.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети