Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България загуби от Китай във Волейболната лига на нациите

Спорт

България загуби от Китай във Волейболната лига на нациите

България загуби от Китай във Волейболната лига на нациите - Tribune.bg
Снимка:

Утре българските волейболисти срещат Полша от 11:00 часа българско време

Мъжкият национален отбор на България допусна трета поредна загуба във Волейболната лига на нациите. Родните представители не успяха да се противопоставят на домакините от Китай и загубиха с 0:3 (24:26, 20:25, 17:25) в първата си среща от група 5, на турнира в град Нингбо. Успехът бе първи за Китай в световната надпревара, съобщава Българската федерация по волейбол.

Състезателите на Силвано Пранди пътуваха близо 55 часа от Аржентина до Китай преди двубоя, като убийствения и тежък път даде своето отражение за негативния развой на мача.

Старши-треньорът Силвано Пранди заложи на следния стартов състав: Светослав Гоцев, Тодор Скримов, Николай Учиков, Красимир Георгиев, Валентин Братоев, Георги Братоев, Мартин Иванов - либеро.

Селекционерът гласува доверие за първи път като титуляр на либерото Мартин Иванов.

Българските волейболисти имаха всички шансове да спечелят първия гейм и да започнат с предимство в мача. Нашите стигнаха до геймбол при 24:23, но не успяха да го оползотворят. Домакините се възползваха от пропиления шанс и показаха характер, като се наложиха с 26:24 и поведоха с 1:0 гейма. До края на срещата волейболистите ни не спяха да покажат възможностите си. Китайците диктуваха развоя, като спечелиха следващите две части и записаха чиста победа.

С най-голям точков актив за родния тим бе Светослав Гоцев с 9 точки (1 ас, 5 блокади), 8 добави Тодор Скримов (1 ас). Реализатор за Китай бе Чуан Джианг с 16 точки (2 блокади).

Утре (8 юни) българските волейболисти срещат Полша от 11:00 часа българско време. Домакините от Китай се изправят срещу Франция от 14:30 ч.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети