Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Волейболистите ни загубиха от Полша на финала на Световното

Спорт

Волейболистите ни загубиха от Полша на финала на Световното

Волейболистите ни загубиха от Полша на финала на Световното - Tribune.bg

Националният отбор на България по волейбол (U19) загуби с 0:3 (20:25, 19:25, 19:25) от Полша във финала на световното първенство, игран в Техеран (Иран).

Така тимът на Мартин Стоев пропусна да триумфира в първия финал на мондиал в колективен спорт с българско участие за последните 30 години. При предишния случай волейнационалите (U21), водени от Светослав Стойчев, станаха шампиони в Кайро.

Досега най-доброто ни класиране на световно първенство за юноши до 19 години беше през далечната 1989 година, когато страната ни печели бронзовите медали.

Днес Полша имаше предимство през цялото време. Селекцията на Мартин Стоев почти не оказаха съпротива на своя опонент, като умората от двата изтощителни мача срещу Италия и Русия, спечелени след тайбрек, явно си каза думата. Съперникът игра много силно в атака, а блокадата на нашия тим не работеше. България даде отпор единствено в първия гейм. Тогава тимът ни поведе с 14:13. Силна серия обаче прати поляците напред и те взеха гейма.

В следващите две части Полша постоянно водеше и не допусна спад в играта си. Тимът на Мартин Стоев пък така и не успя да намери начин да опита да направи обрат. Може и след двете драматични победи в пет части над Русия и Италия нашите нямаха и сили.

Полша се окичи със златните медали за втори път в историята си. През 2015 г. "дружина полска" надделя над Аржентина с 3:2 гейма.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати