Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Български треньори на престижно обучение в Хърватия

Спорт

Български треньори на престижно обучение в Хърватия

Български треньори на престижно обучение в Хърватия - Tribune.bg
Снимка:

Страната ни бе представена от Пресиян Коев, Манук Хиндлиян и Даниел Костов

Трима български тенис треньори взеха участие на 11-тия конгрес на Хърватската тенис федерация на 16-ти и 17-ти март в Загреб.

България беше представена на престижното обучение от Пресиян Коев, Манук Хиндлиян и Даниел Костов. Коев и Хиндлиян бяха специално поканени за да продължи тяхното обучение.

Двамата са лицензирани от ITF да водят треньорски курсове. Даниел Костов получи покана като треньора, който показа най-добри резултати от всички участници на курсовете проведени в България през миналата година.

Лектори на конференцията бяха Хървое Змайч от Хърватска, Алеш Филипчич от Словения, Кенет Бастиянс от Белгия и Сирил Женевуа от Франция – водещи специалисти в треньорското обучение с редица участия на световни и европейски конференции. Темата на семинара в хърватската столица беше „Тенис техниката – кога, защо и как".

Обучението се проведе залата на ТК „Загреб", която е специален и безвъзмезден подарък от хърватските тенис звезди Борна Чорич и Марин Чилич. В тази зала провеждат тренировки всички деца от ТК „Загреб".

България е една от малкото поканени страни като специален гост от чужбина. В конференцията участваха над 100 хърватски тенис специалисти. В следващите няколко дни очаквайте впечатленията на нашите треньори от конференцията.

На 15 април започва поредния треньорски курс по методиката на ITF в България. Записванията продължават до 10 април на bgtenniseducation@gmail.com, съобщават от Българска федерация по тенис.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети