Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Българският бокс пожела успех на Красен Кралев

Спорт

Българският бокс пожела успех на Красен Кралев

Министърът на спорта откри Държавното първенство по бокс за жени и девойки в Русе

Министърът на младежта и спорта и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински откриха Държавното първенство по бокс за жени и девойки в зала „Дунав“.

Инински благодари на министъра за съвместната работа и увери присъстващите, че винаги, когато боксът е имал нужда, Кралев е бил насреща и е помагал. „Пожелаваме успех на Красен Кралев и съм сигурен в победата му, защото в бокса винаги сме били обединени“, заяви още Красимир Инински.

От своя страна Кралев благодари на Българската федерация по бокс, че стриктно спазва календара, както и на Илия Сяров – изпълнителен директор на Боксов клуб „Русе“, който като домакин е осигурил перфектни условия за провеждане на първенството при спазване на всички противоепидемични мерки.

„Убеден съм, че ще покажете най-доброто от себе си. Пожелавам успех на всички“, обърна се Кралев към състезатели и треньори при старта на първенството тази вечер.

Министърът пожела успех и на шампионките ни за предстоящата олимпиада. Сред тях са световната и европейска шампионка Станимира Петрова, както и европейската шампионка и сребърна медалистка от световно първенство Стойка Кръстева. В Русе през следващите дни за медали ще се боксират и националните ни състезателки – европейската вицешампионка Севда Асенова, бронзовата медалистка от световно първенство и трета на европейските игри Габриела Димитрова, както и Мелиз Юнузова – европейска вицешампионка при жените и европейска шампионка за девойки.

В Държавното ще се включат над 100 състезателки, които ще премерят сили до 25 март в зала „Дунав“.

На откриването днес присъстваха още кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Пламен Нунев и Бедрос Пехливанян.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети