Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Барселона тъжи: Меси правеше 90% от оборота ни

Спорт

Барселона тъжи: Меси правеше 90% от оборота ни

Барселона тъжи: Меси правеше 90% от оборота ни - Tribune.bg

Оставаха три часа преди старта на първия мач на Барселона за сезона в Ла Лига.

Въпреки че "Камп Ноу" бе отворен само с 1/5 от капацитета си, няколкостотин души бяха подранили пред стадиона без да се притесняват от августовската жега.

Покрай стадиона има няколко сергии с фен артикули на каталунците, пълни с фланелки и шалове с името на Меси, въпреки че Лео вече не е футболист на Барса.

"Тъжно е, че той си тръгна", казва Лаура, която работи на една от сергиите.

"Той правеше 90 % от оборота ни и постоянно го увеличаваше през последните 10 години. Повечето ни клиенти не бяха местни. Понякога имаше хора от фенклубовете от други градове, но основно бяха туристи", допълва тя.

"За момента партито тук е закрито", влиза в тона й Чарлс Хамилтън - управител на компания, осигуряваща хотели и билети за мачовете най-големите клубове в Европа. Коронавирусът и трансферът на на Меси в ПСЖ е истинска катастрофа за бизнеса. Вярно е, че сезонът тепърва започва, но не съм оптимист. Виж за ПСЖ вече разпродали всичко, което имахме", споделя той.

Пред официалния клубен магазин на Барса също няма опашки.

"Официалните фланелки на първия отбор са окачени там", упътва на любезният продавач.

"Струват 145 евро, ако са без щампа с номера и името на играча. Най-много се търсят тези на Де Йонг и Гризман. Меси също, естествено. Допреди две седмици 70-80 % от всички продадени екипи бяха негови. Имаме още много от тях“, допълва служителят, посочвайки съседния рафт, цитиран от "Мач Телеграф".

Навън се въртят няколко самотни продавачи на билети. Те са малко по-позитивно настроени за бъдещето.

"Ще има и други играчи. Няма да повярвате, но билетите вървяха най-добре при Златан Ибрахимович, когато идваха много шведи".

Журналистите вече се подреждат пред входа за прес-зоната.

"Жалко, но дори и без Лео този отбор може да стане шампион. В света няма друг тим с толкова много обещаващи млади играчи – Педри, Ансу Фати, Де Йонг, Дембеле, Сержиньо Дест, Араухо, Пуч", вярва Жорди Кихано от Ел Пайс.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети