Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Бащата на Джокович нападна Григор Димитров за заразяването

Спорт

Бащата на Джокович нападна Григор Димитров за заразяването

Бащата на Джокович нападна Григор Димитров за заразяването - Tribune.bg
Снимка:

В същото време целият тенис свят отправя остри критики към сръбския тенисист заради безотговорното организиране на турнирите „Адриа Тур“

Бащата на сръбския тенисист Новак Джокович нападна Григор Димитров. Сърджан Джокович смята, че ракета № 1 на България е виновен за заразяването на сина му с коронавирус, съобщава БГНЕС. Според него „с поведението си Димитров е нанесъл огромна щета на Сърбия и Хърватия, както и на семейството ни“. По думите на бащата на сръбската тенис звезда никой не се чувства добре, включително и самият Новак.

 „От тази ситуация трябва да излезем по-силни. Трябва да осъзнаем, че това трябва да мине, да се защитим по някакъв начин“, каза Сърджан Джокович пред РТЛ.

В същото време целият тенис свят отправя остри критики към сръбския тенисист заради безотговорното организиране на турнирите „Адриа Тур“.

Самият Джокович е бил в контакт със заразен с коронавирус преди началото на първия турнир от „Адриа Тур“. Той е присъствал на събитие в Белград, на което е бил в контакт с баскетболиста на Партизан Никола Янкович, а впоследствие стана ясно, че баскетболистът е заразен.

Не е ясно дали Джокович се е тествал след контакта си с Янкович, но това изглежда малко вероятно. Последва отказът му да се тества в Задар, Хърватия, веднага след като се разбра, че Григор Димитров е заразен. От лагера на световния номер 1 обясниха поведението му с това, че Джокович „няма симптоми”. Едва след като се прибра в Белград, той и семейството му се подложиха на тестове, от които стана ясно, че Джокович и съпругата му Йелена са носители на вируса.

Междувременно британският тенисист Анди Мъри също остро разкритикува световния номер 1.

„Не е изненадващо колко много хора са дали положителни проби, след като видяхме кадрите от партито на играчите и демонстративните мачове с деца. Нямаше никаква социална дистанция”, заяви Мъри, който е близък приятел с Джокович още от юношеските им години.

„Коронавирусът не се интересува кои сме ние и с какво се занимаваме. Трябва да уважаваме вируса и да спазваме правилата. Не мисля, че това бе добра реклама за нашия спорт”, допълни носителят на три титли от Големия шлем.

Факт е, че вследствие на „Адриа Тур“ до този момент има осем случая на заразени с COVID-19.  Ситуацията поставя под въпрос и завръщането на професионалния тенис по кортовете от август.

Критики се сипят и от социалните мрежи, където популярност доби  хаштаг #ДжоКОВИД. Не са малко и тези, които искат оставката на Джокович от позицията му на президент на Съвета на играчите в Асоциацията на професионалните тенисисти.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети