Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Бербатов: Промяната в българския футбол идва!

Спорт

Бербатов: Промяната в българския футбол идва!

Бербатов: Промяната в българския футбол идва! - Tribune.bg

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед очаква насрочване на извънреден конгрес на БФС

Кандидатът за нов президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов даде обширно интервю пред бТВ заедно със своите приятели и съмишленици Мартин Петров и Стилиян Петров. Той говори за цялата организация около събиране на нужните подписи за нов конгрес и как сегашното ръководство прави всичко възможно, за да осуети осъществяването му, тъй като ги е страх от промяната. Но Бербо е категоричен, че по един или друг начин тя ще се случи.

“Аз съм тук постоянно. Радостното е, че всеки от нас си има път в живота, семейство. Дори и да не се чуваме, оставаме във връзка постоянно. Когато установим контакт, все едно не сме се чували от онзи ден. Когато обща кауза ни събере, се обединяваме”, започна Бербатов.

“Направихме нещо, което друг екип или човек не е правил, когато трябва да се кандидатираш за нещо сериозно като президентския пост на българския футбол. Обиколихме всичики отбори, нещо, което досега не е правено. Благодаря на всички медии, които го отразиха. Всички видяха за какво става въпрос. Няма какво да крием. Срещнах се с много хора, след това говорих и по телефона с тях, за да видя дали ще продължат да ни подкрепят. 531 отбора обиколихме. Събирахме ги на определени места, за да е удобно за всички. Събрали сме нужните по устав подписи от 1/3 от клубовете - дори събрахме много повече. Опитахме да ги внесем в деловотството на БФС, изпратихме адвокатите. Оказа се, че има “дезинфекция”, която беше предвидима. Но ние живеем в модерни времена и подписката бе подготвена по електронен път и бе пусаната. Тече срок от 14 дни и БФС трябва да свика конгрес. Ако не го направи, съдът идва, за да ги накара да направят конгрес, както е по законен път. Странното е, че хората, които приемат тези документи си мислят, че когато ги отворят тогава тече срокът. Въпросът е, че ние сме го входирали, там е. Информирали сме и УЕФА, те знаят за случващото се и чакаме БФС да направи конгрес, както е по устав. Те постоянно го повтарят и ние действаме според правилата”, допълни Митко.

“Има хора, които споделят, че на тях им е оказван натиск. И това е странно, тъжно и смешно, че такива емоции може да поражда нещо такова. Разбираемо е, защото някои от тях са в по-малки общини, зависими са. Лидерът обаче не може да води със страх. Хората, са избрали това ръководство да ги представлява, а то ги заплашва. Събрали сме гласовете за конгрес, но в същото време хора от клубовете се свързват с нас и ни казват, че ги натискат да подписват контрадекларация на това, което вече са подписали за нас. Ние сме направили това, което е законно и по устав, а те искат да го отменят с някакви листа. Явно става въпрос за хората, които в момента ръководят БФС. Защото ние сме от опозицията. В момента ни е лесно да сме в опозиция, да критикуваме, трудно става, когато отидем там и трябва да свършим работа. В момента сме в по-изгодната позиция. Но за да се стигне до този момент е ясно, че тези, които не искат да се направи конгрес, те сплашват хората. Като в едни забравени времена, които вече ги няма. Какво може да им направят - нищо”, продължи Бербо.

“Оттеглянето на оставката от Михайлов е личен избор. Не може да го приемаме като някакъв сценарий. Дори и да е бил, те са го написали и са го изиграли. За нас това не бе правилно след толкова време да се върнеш и да си оттеглиш оставката. Това още повече показа страха за тази промяна, която се задава. Дали днес или утре, дали ние или някой друг, но промяната ще се случи. Ние винаги казваме на клубовете, че важното е да се свика конгрес, а там те могат да гласуват за когото си поискат”, допълни бившият нападател на Манчестър Юнайтед.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати