Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС: Не носим отговорност за хулиганските прояви; Манев от ГЕРБ: Вижте в закона!

Спорт

БФС: Не носим отговорност за хулиганските прояви; Манев от ГЕРБ: Вижте в закона!

БФС: Не носим отговорност за хулиганските прояви; Манев от ГЕРБ: Вижте в закона! - Tribune.bg
Снимка:

„Ръководството не смятаме, че БФС може да носи отговорност за хулиганите. В много други държави, страните са взимали сериозни мерки за изкореняване на тези действия. Можем да ги порицаем, но нямаме правомощията да го осъждаме”. Това коментира пред БНР директорът „Маркетинг и комуникации” към БФС – Христо Запрянов.

„Странно наслагване на мнение е, че данъкоплатецът плаща заплатите на БФС. Федерацията се издържа, всичко го има черно на бяло и БФС като член на ФИФА и УЕФА има основни приходи от големите футболни институции“, коментира още той.

Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев опроверга твърдението с цитат от „Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия“.

А той гласи следното:

Чл. 7. (1) Собствениците и ползвателите на спортни обекти, както и лицата, които организират провеждането на спортни мероприятия, предприемат всички необходими мерки за гарантиране на реда и сигурността при провеждане на спортни мероприятия.

(2) (Нова - ДВ, бр. 65 от 2018 г.) Организатори на спортни мероприятия може да бъдат спортни организации по смисъла на Закона за физическото възпитание и спорта или други юридически лица.

(3) (Нова - ДВ, бр. 65 от 2018 г.) Администрирането на спортното състезание като част от спортното мероприятие се извършва от спортна федерация по съответния вид спорт.

(4) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 65 от 2018 г.) Лицата по ал. 1 взаимодействат със съответните държавни и общински органи за предотвратяване на противообществени прояви при провеждане на спортни мероприятия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати