Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС след Изпълком: Конгресът ще е на 18 март догодина

Спорт

БФС след Изпълком: Конгресът ще е на 18 март догодина

БФС след Изпълком: Конгресът ще е на 18 март догодина - Tribune.bg
Снимка:

По-рано през деня Софийски градски съд насрочи конгрес за 12 октомври 2021 г.

На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз гласува (единодушно) решението за свикване на общо събрание на членовете на БФС на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 37, ал. 1, т. 1 от Устава на БФС, пише официалният сайт на централата и допълва:

„Членовете на ИК насрочиха конгреса за 18 март 2022 г. от 10.30 часа в София, Национален дворец на културата, зала №3.“

Ето и какво заявиха в тази връзка от БФС, без редакторска намеса:

"На свое заседание на 19.08.2021 г. Изпълнителният комитет по категоричен начин заяви желанието си да бъде организирано редовно общо събрание (конгрес) на 18 март 2022 г. като единствен начин футболът ни да не падне жертва на сложни юридически хватки и да не изпадне в опасна безтегловност. Днес, на редовно свое заседание, с покана към всички свои членове, ИК потвърди насрочване на редовен конгрес на 18.03.2022 г., със законосъобразен дневен ред и мандатност на новоизбраното ръководство.

БФС намира за парадоксално, че с днешна дата СГС взема формални решения, с които пряко се намесва в самоуправлението на най-голямата спортна федерация в България. Буди интерес и фактът, че искането на подписалите се клубове, членове на БФС, внесено от инициативен комитет до съда, е за конгрес на 21.09.2021 г., а СГС насрочва датата 12.10.2021 г.

Подобно действие поставя както БФС, така и клубовете-членове на съюза, в изключително затруднено положение, а спорната легитимност на подобен акт би създала ситуация на крайна нестабилност в българския футбол."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети