Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФТ проведе подготвителен лагер във Варна

Спорт

БФТ проведе подготвителен лагер във Варна

Снимка:

От днес започна лагер в Бургас

Българска федерация по тенис продължава с провеждането регионални подготвителни лагери. Целта е плавно навлизане и подготовка преди евентуалното започване на спортния тенис календар в страната.

В последните два дни на базата на ТК „Суперспорт", гр. Варна се проведе лагер за състезатели до 12, 14, 16 и 18 годишна възраст. В него участваха деца от Варна, Добрич и Шумен.

Той е воден от националните треньори Тодор Енев и Даниел Ангелов.

„Опитахме да дадем шанс на всички деца да участват в този лагер, който е по-страхотна инициатива на БФТ", заяви Кристин Грозданов от ТК „Супер спорт".

„Искам специално да поздравя БФТ, защото това е една от спортните федерации, които не спряха да работят нито един ден по време на пандемията. Аз лично съм член треньорския съвет към БФТ и мога да уверя, че още от началото на кризата се водеха постоянни разговори как да стартираме най-добре, как да предпазим децата от травми и те най-лесно психически да се върнат към играта", добави Грозданов.

„Целта е бавно да навлезнем към състезателен тенис, защото дълго време децата нямаха възможност да участват по турнири", коментира Георги Гергинов - регионален координатор на черноморския регион на БФТ и председател на ТК „Велто"-Варна.

„ С помоща на националните треньори Тодор Енев и Даниел Ангелов проведохме тренировки и състезателни мачове. В този лагер участваха най-добрите тенисисти в региона. От края на този месец започват официалните състезания и тази подготовка ще помогне на младите таланти", допълни Гергинов.

Лагерът включва двуразови тренировки (сутрин и следобяд). Също така сутринта се провежда физическа подготовка с Светослав Андонов, а следобяд ментална подготовка с Ники Ганчев.

От днес започна лагер в Бургас.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още