Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Благой Георгиев осъществил контакта между Левски и Джо Диксън

Спорт

Благой Георгиев осъществил контакта между Левски и Джо Диксън

Благой Георгиев осъществил контакта между Левски и Джо Диксън - Tribune.bg
Снимка:

Сагата около новия собственик на Левски продължава.

Преговорите между Наско Сираков и 31-годишният английски бизнесмен Джоузеф Диксън предстои да бъдат финализирани, като се чака подпис под договор. Нагласите са, че това ще се случи до края на седмицата. Контактът между синята легенда и бъдещия инвеститор е бил осъществен от Благой Георгиев. Точно затова се очаква бившият национал да получи висок пост на "Герена". Най-вероятно той ще заема спортно-техническа длъжност. Преди време Георгиев имаше намерение да закупи със свои бизнес партньори макенодския Вардар, но сделката пропадна.

В последните дни бившият играч на Славия, Наско Сираков и Диксън са имали поредица от срещи. На тях е било обсъждано бъдещето на Левски и бързото изправяне на клуба на крака - както погасяването на стари дългове, така и полагането на основи на солиден отбор. Адвокатите на двете страни пък подготвят договор за изпълнение на инвестиционна програма. Сираков вече сподели, че настоява за подобно нещо. И при неизпълнение на подписаното споразумение, ще може да си върне акциите обратно. Анонсът бе за много сериозни намерения на чуждестранния инвеститор, включващи влагането на "100-150 милиона евро" и изграждането на нов стадион. Наред с това Благой и англичанина са се срещнали и с доста други футболни личности.

Ако сделката стане факт, предстои да бъде насрочено и Общо събрание на клуба. На него ще бъдат съставени нови Надзорен и Управителен съвет на клуба. За момента е ясно, че Наско Сираков ще продължи да бъде президент, въпреки че ще прехвърли мажоритарния пакет акции. Той ще има и последната дума по спортно-техническите въпроси.

Интересното е, че се появиха информации, че Джоузеф Диксън може и да не се води собственик на Левски, след като сделката стане факт. Той може да бъде изпълнителен директор. В момента тази длъжност заема Павел Колев. Бившият шеф обаче е в оставка от Нова година и няма да продължи да я заема след смяната на собствеността, а ще остане да работи само в УЕФА.

Джоузеф Диксън е управител на Fulcrum Investments Limited Companyкато е собственик на 80% от капитала на дружеството, основано през 2018 година. Компанията е част от Management of Companies & Enterprises Industry. Послесната развива бизнес в доста страни, включително и в САЩ. Диксън притежава и 7-дивизионният английски Стейнс Таун.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети