Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Боби Михайлов: Благодаря на премиера – грижи се за държавата и за спокойствието на феновете

Спорт

Боби Михайлов: Благодаря на премиера – грижи се за държавата и за спокойствието на феновете

Боби Михайлов: Благодаря на премиера – грижи се за държавата и за спокойствието на феновете - Tribune.bg
Снимка:

„Благодаря на премиера за тази среща на добра воля. Преди началото на първенството всички най-влиятелни клубове плюс президента на футболния съюз. Говорихме надълго и нашироко да има един пълен феърплей в новото първенство. Всички си обещаха да не се притесняват съдиите, дават си парите за футбол. Футболният съюз, като регулаторен орган, ще направи всичко възможно всичко да бъде феърплей. Срещата беше много добра“. Това заяви след срещата в Министерски съвет със собственици на клубове шефът на БСП Боби Михайлов.

Ето го и пълното му изказване без редакторска намеса.

При добър тон ли премина срещата?

Естествено, много добър тон.

Говорихте ли за депешата на ЦСКА? Имаше ли нещо по темата?

Депешата на ЦСКА, естествено г-н Ганчев сподели за това нещо. Футболният съюз ще събере своите адвокати. Така или иначе има договор, подписан преди 4 години. Освен това БФС не е орган, който решава проблем с конфликт на интереси. Това е КЗК. Ако трябва да бъде сезирано и КЗК. Г-н Домусчиев каза, че когато са купували Нова телевизия, при процедурата КЗК е прегледала това, че Нова телевизия предава мачовете от футболното първенство и не се направи забележка. Основното е феърплея между големите клубове и всички участници в първенството. Знаете, че вече повечето имат хубави стадиони, хубаво тревно покритие, осветление, да могат да се дават всички мачове, така че всички зрители да могат проследят всичките мачове.

Има ли някакви промени в българските футболни срещи?

Не, какви промени? Това ако е промяна – отново да има феърплей. Неслучайно всички съдии имат респект. УЕФА го прави, ФИФА го прави, в това число и БФС и всички наши водещи клубове.

Каза ли г-н Ганчев, че ще предприемат някакви други мерки ако…

Вие пак търсите нещо. На такава среща, на такова ниво, не сме коментирали дали ще се взимат мерки или няма да се взимат мерки. Просто големите клубове си стиснаха ръцете, което се случва доста рядко. Последно беше преди 12-14 години може би, на една среща в хотел Рила, 2003 – 2004 г. За мен това е много важно като президент и за спокойствието във футболната общественост.

За натиска върху съдиите говорихте ли?

Точно това всички си обещаха. Ако има такъв натиск, защото досега не е доказан такъв. Само се говори, има достатъчно много медии, електронни, всякакви, така че, когато има доказателства, видяхте какви хора присъстват на тази среща – най-важните в държавата, така че те могат да вземат мерки, ако наистина има някакъв натиск върху съдиите. Сами търсят този натиск.

Имало ли е такъв натиск според Вас?

Пак казвам – аз също съм гражданин на България, като всички Вас, и също съм чувал такива неща, но винаги съм казвал, че всички знаят моя телефон и нито един съдия не ми се е обадил за 14 години. Ако има такъв сигнал, те трябва да потърсят съдействие от компетентните органи. Футболният съюз не е такъв.

Шефът на съдийската комисия всъщност каза, че има такъв натиск от шефове на клубове на срещи по средата на сезона

Той има право да се обърне към знаете кои органи ако има такова нещо. Много е лесно да се каже, въпросът е да се докаже.

От кой дойде инициативата за срещата?

Инициативата е на премиера.

А по въпроса с четворните конфликти на интереси, за които ЦСКА сигнализира, дали беше дискутиран?

Аз го казах – вече е дискутирано, съответно писмото е до БФС. Ще бъде отговорено на ЦСКА. Аз не съм адвокат, трябва юристите да го видят, но пак казвам, че при закупуването на Нова телевизия, процедура за конфликт на интереси е минала за това, че Нова телевизия дава първенството. Тя не го дава тази година, а в последните 3 години.

Черно море – ЦСКА София обсъждано ли е?

Не е обсъждано, защото никой не е питал за него.

Защо се стига до там г-н Борисов да трябва да свиква Вас и шефовете на трите големи клуба в България?

Защото г-н Борисов се грижи за цялата държава. Съответно футболът е феномен и спокойствието между феновете дава спокойствие на всички граждани на България. Знаете какво се случи. Самият Футболен съюз, заради футболните хулигани, в момента УЕФА ни разследва за два мача – единият в Чехия навън, другият с Косово вкъщи. Така че това е проблем и с такива срещи може да бъде не абсолютно изгладен, но може да се повлияе.

Може ли да има такива срещи по-скоро да не се чака 14 години, както е била последната?

Първо, аз казах, това е премиерът на държавата. Ние благодарим за тази среща. Той има много други неща, с които да се занимава. Оттук нататък ние трябва да се оправяме с това, което сме коментирали на тази среща.

Знаем какво е отношението към тази игра, но много често и в световен мащаб се коментира намесата на държавата във футбола. Как ще избегнете подобни твърдения?

Няма никаква намеса. Това е една човешка намеса с добър тон в духа на феърплея и е абсолютно нормално всеки, който присъства на тази среща, да знае за какво става въпрос. Така че, това не е никаква намеса.

Нов национален стадион ще има ли ?

Пак не е тема на срещата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети